eur:
389.29
usd:
362.2
bux:
67966.81
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

"Októberben újabb elsöprő győzelmet arat a kormánykoalíció"

A Nézőpont Intézet elemzője szerint a kormánynak az első száz napban alig kellett módosítania a választási ígéretein. Szánthó Miklós az InfoRádiónak azt mondta, ha a Fidesz-KDNP koalíció stabilan megnyeri az önkormányzati választásokat, megnyílhat az út a strukturális reformok előtt.

Az Orbán-kabinet első száz napjának legnagyobb eredménye az, hogy meg tudta őrizni a két kormányzó párt mögött állók körében szerzett népszerűségét - jelentette ki az elemző.

Szánthó Miklós szerint ez azért is fontos, mert egy hónap múlva lesznek az önkormányzati választások, és ha addig nem változik a helyzet, akkor vélhetően újabb elsöprő győzelmet arat a koalíció. S mivel előreláthatóan 2014-ig nem lesz országos szintű szavazás, ez lehetőséget adhat a kormánynak arra, hogy további szerkezeti változtatásokat hajtson végre - jósolta az elemző.

Azonban elképzelhetetlen a politikában, hogy egy pártszövetség kedvező megítélése örökké tartson  - vélekedett a szakértő. Szerinte várható, hogy egy idő után csökken a koalíció népszerűsége. Az eddigi intézkedésekből azonban az látszik - hangsúlyozta -, hogy az első száz napban sikerrel alkalmazták a soft landing, azaz a puha földet érés taktikáját.

Szánthó Miklós felhívta a figyelmet arra, hogy a Fidesznek és a KDNP-nek szinte nem kellett módosítania a választási ígéretein, amelyeket a józan észre és a valóságos helyzetre hivatkozva igyekeztek összhangba hozni az intézkedésekkel. A népszerűségi mutatók azt mutatják, hogy ezt is sikerrel tették - fűzte hozzá.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×