eur:
389.14
usd:
362.09
bux:
67959.07
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kósa: "Senki sem befolyásolhatja az Állami Számvevőszéket"

A Fidesz elhatárolódott a Stop.hu portálon vasárnap megjelent hangfelvétel tartalmától, illetve szereplőitől, akik fideszes politikusokat kevertek gyanúba. A Fidesz képviselője szerint az ügy a választási kampány miatt robbant ki.

Az interneten fellelhető hanganyag tanúsága szerint Ágoston Tamás kónyi képviselőjelölt és Németh Marica polgármesterjelölt az Állami Számvevőszéket akarták felhasználni ellenfeleik lejáratásához, ennek érdekében pedig Gyopáros Alpár csornai országgyűlési képviselővel is felvették a kapcsolatot.

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke hangsúlyozta: a Fidesz elutasítja ezt a magatartást, szó se lehet arról, hogy bárki befolyásolja az Állami Számvevőszék vizsgálati menetrendjét.

A felvételen hallható személyeket nem a Fidesz, hanem a kormánypárttal választási együttműködésben álló Összefogás Kónyért nevű szervezet jelölte az önkormányzati választásra, pártja azonban a fentiek miatt hivatalosan is megtiltja a Fidesz nevének, illetve logójának használatát a szervezetet számára.

Gyopáros Alpár cáfolta, hogy az üggyel összefüggésben beszélgetett volna a felvételen hallható jelöltekkel, akik nem tagjai a Fidesznek, független jelölteknek számítanak, mivel a kormánypárt csak a szervezetükkel és nem személyükkel kötött választási együttműködést.

A csornai fideszes képviselő ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy az érintettek bocsánatkérése miatt lezártnak és a kónyaiak belügyének tekinti az ügyet. Az érintett két jelölt közleményében azt írta, hogy sem Gyopáros Alpárt, sem Áder Jánost nem keresték meg a vizsgálat kezdeményezésével és lefolytatásával kapcsolatban, és nevük említését ebben az összefüggésben sajnálatosnak tartják, amiért megkövetik őket.

A sajtótájékoztatón Kósa Lajos arról is beszélt, hogy elkészült az önkormányzatok adósságállományáról és fizetési kötelezettségeit összesítő szóló gyorsjelentés, amelyet átadnak a Belügyminisztériumnak. Hozzátette: azért volt szükség a jelentésre, hogy a választási kampányban ne lehessen valótlan adatokat közölni. Kósa Lajos kiemelte: az önkormányzatok összes adóssága mintegy 1000 milliárd forint.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×