eur:
389.75
usd:
363.51
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Szanyi Tibor: az MSZP mindenütt állított jelöltet, ahol akart

Szanyi Tibor szerint az MSZP mindenütt állított jelöltet, ahol akart és minden jelölt össze tudta szedi a szükséges számú ajánlószelvényt, nem is túl erőltetett tempóban.

Az MSZP kampányfőnöke az ajánlószelvények leadásának péntek délutáni határideje után az MTI-nek hangsúlyozta: a tavaszi parlamenti választásokhoz képest nagyjából egyharmadnyival több ajánlószelvényt tudtak összegyűjteni.

Szanyi Tibor ezt rendkívül pozitív fejleménynek tartja.

Úgy látja, a fővárosban - függetlenül attól, hogy kik indulnak a főpolgármesteri posztért - Tarlós István (Fidesz) és Horváth Csaba (MSZP) között fog eldőlni a választás.

Kitért arra: az önkormányzati választások természetéből adódóan ez mindig egy sokszínű, sokrétű kavalkád. Emiatt mindig lehet találni egy kategóriát, amiben egy adott párt a legjobb, az önkormányzati választáson pedig általában égen-földön mindenki győztesnek kiálltja ki magát - vélekedett.

Álláspontja szerint a most az első számú vesztes a demokrácia, mert a Fidesz a pártok prédájává tette az önkormányzati választást. Ezt azzal indokolta, hogy a választás előjátékát a Fidesz "térben és időben is megnyomorította", és a civileket kisöpörte ebből a világból, pedig az önkormányzati választásnak civil bázisúnak kellene lennie.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×