eur:
389.62
usd:
363.54
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Már 66 ezer jelölt a nyilvántartásban

Már 66 ezer az október 3-ai önkormányzati választáson indulni kívánó jelöltek száma az Országos Választási Iroda (OVI) internetes tájékoztató oldala, a www.valasztas.hu péntek este 8 órai adatai alapján.

A polgármester- és képviselőjelöltek, illetve a megyei listák bejelentésére nyitva álló határidő pénteken 16 órakor járt le. A jelölteket a választási iroda munkatársai rögzítik az informatikai rendszerben, ezért az adatok még egy ideig folyamatosan frissülnek.

Az este 8 órai adatok szerint a nyilvántartásban 8899 polgármesterjelölt szerepel, közülük 7131 függetlenként indulna.

A tízezer lakosnál kisebb településeken, ahol úgynevezett egyéni listás rendszerben választják a képviselő-testületek tagjait, 41.726 jelöltet jelentettek be, közülük 35.006 független.

A tízezer lakosnál nagyobb településeken vegyes választási rendszerben, egyéni választókerületben és kompenzációs listán osztják ki a mandátumokat, 13.470 jelölt van, ebből 863 független.

A nyilvántartás szerint 73 fővárosi, illetve megyei listát jelentettek be, összesen 1977 jelölttel. (A fővárosi listák bejelentésének határideje szeptember 7-e, 16 óra.) A nyilvántartásban szereplőknek csak egy részéről döntöttek már a választási bizottságok, és ők azok, akik hivatalosan jelöltnek számítanak.

Azokat a jelölteket, akik pénteken adták le az induláshoz szükséges ajánlószelvényeket, vasárnapig kell a választási bizottságoknak hivatalosan nyilvántartásba venniük, az ajánlószelvények ellenőrzését követően. Már ők is szerepelnek azonban az OVI internetes oldalán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×