eur:
387
usd:
355.91
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál

A Volán vezérének fiához jutottak a milliárdok? - lapszemle

Egyelőre mégsem lesznek megahivatalok - írja a Népszabadság. A Volán vezérének fiához jutottak a milliárdok? - teszi fel a kérdést a Magyar Nemzet. Lapszemle

Egyelőre mégsem lesznek megahivatalok - írja a Népszabadság. Noha szerdán közvetlenül a kormányülés előtti közigazgatási egyeztetés után még úgy tűnt, "sikerül lenyomni" a tervezett megyei kormányhivatalok megalakítása ellen tiltakozó miniszterek torkán a békát, végül mégsem született meg a várt döntés a 16 államigazgatási szervezet összevonásáról. A lap úgy tudja, hogy a megahivatalok létrehozását csak Navracsics Tibor közigazgatási, Pintér Sándor belügy- és Martonyi János külügyminiszter támogatta, az öt másik miniszter viszont hevesen ellenezte, hogy a felügyeletük alá tartozó államigazgatási szervezeteket egyetlen tollvonással összevonják. Végül Orbán Viktor úgy döntött: egyelőre leveszi a napirendről a kérdést.

A Volán vezérének fiához jutottak a milliárdok? - teszi fel a kérdést a Magyar Nemzet. A Volánbusz vezérigazgatójához köthető cégeknek is juthattak milliárdos megbízások a közlekedési vállalatnál. A buszos tendereket sorra elnyerő luxemburgi offshore hátterű társaságok a vezérigazgató fiának cégében is tulajdonrészt szereztek 2006-ban. A járatkiszervezések miatt a Gazdasági Versenyhivatal már korábban vizsgálatot indított kartellezés miatt. A cégnél történt fiktív munkaidő-elszámolások miatt pedig a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomoz kényszerítés gyanújával.

Az Index.hu szerint mentővel kellett a pszichiátriai osztályra szállítani a rendőrségről egy 15 éves lányt, aki néhány óra után rosszul lett a elzárástól: két társát már több mint 24 órája őrizetben tartják, a szerdai tanévnyitó után ugyanis heccből olcsó bizsukat akartak lopni és lebuktak. Az egyik fogva tartott ügyvédje szerint érthetetlen a rendőrség eljárása, a fiatalkorúak elismerték és megbánták tettüket, a kár megtérült, a bírósági döntést megelőző őrizetre semmi szükség. A lehetőséget a szabálysértési törvény augusztusban hatályba lépett módosítása teremtette meg.

A Napi Gazdaság úgy tudja, hogy a brit JKX Oil & Gas e hónap közepén megkezdi a Tiszavasvári-6 nevű kút tesztelését. Hamarosan, a tervek szerint szeptember közepén megindulhat a korábban felfüggesztett, Tiszavasvári-6 jelű, a Hernád-mezőn található földgázkút tesztelése - jelentette be a területen kutatási-kitermelési tevékenységet végző JKX Oil & Gas Plc. A JKX itteni leánya, a JKX Hungary Ltd. a Hernád-licensz 50 százalékát birtokolja a HHE North nevű vegyes vállalaton keresztül, amelynek másik fele a Hungarian Horizon Energy tulajdonában van.

A Világgazdaság szerint később jönnek az új hotelcsillagok. Az eredeti tervek szerint 2011 januárjától a hazai hotelek közül csak azok használhatnák a csillagokat minőségi kategóriaként, amelyek addigra csatlakoznak a Hotelstars Union rendszerhez és minősítik magukat a Magyar Szállodaszövetséggel, a határidőt azonban tavaszig kitolják, mert a minősítésekhez szükséges informatikai rendszer csak most készült el. A bevezetés többek között azért tolódik, mert a kormányváltás miatt elhúzódott a szükséges támogatások jóváhagyása. Az első hazai szállodák pilot jellegű minősítése október-novemberben kezdődhet el, az érdeklődés pedig már most nagy részükről a rendszer iránt.

Didergős szeptember: mikor indul a fűtési szezon? - teszi fel a kérdést a Pénzcentrum.hu. Október 15-től indul a fűtési szezon Budapesten, de a hidegre fordult időjárás miatt a fővárosban jelenleg is van öt olyan társasház, ahol a FÕTÁV Zrt. elindította a szolgáltatást. A szerződött lakóközösségek egyénileg kérhetik a távfűtés elindítását: az előrejelzések szerint az előttünk álló éjszakákon akár 10 fok alá is süllyedhet a hőmérséklet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szabados Gábor Dejan Stankovic távozásáról: szakmailag visszalépés, de „ több millió oka lehetett a döntésének

Szabados Gábor Dejan Stankovic távozásáról: szakmailag visszalépés, de „ több millió" oka lehetett a döntésének

A sportközgazdász szerint meglehetősen furcsa, hogy nem vitt végig egy teljes szezont a Ferencvárossal a szerb vezetőedző. Arról is beszélt az InfoRádióban, hogy valószínűleg keménykezű, energikus szakembert keres a klub, és megítélése szerint elsősorban szláv, kelet-európai származású trénerek jöhetnek szóba.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Nyomulnak az oroszok Harkivnél, felfedte Putyin a hadjárat fő célját - Híreink az ukrán frontról pénteken

Nyomulnak az oroszok Harkivnél, felfedte Putyin a hadjárat fő célját - Híreink az ukrán frontról pénteken

Továbbra is nagy nyomás alatt Harkiv megye: az orosz katonák már Vovcsanszk központjában vannak. Közben jönnek a felvételek a Belbek légibázis elleni ukrán támadásról: a kár nagyon súlyos. Ma reggel ukrán támadás érte Novorosszijszk és Tuapsze térségét. Vlagyimir Putyin ma Kínában van, ahol egyebek mellett a harkivi offenzíva céljairól is beszélt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×