eur:
393
usd:
366.79
bux:
66639.49
2024. április 25. csütörtök Márk

183 napos lesz az új tanév

183 napos lesz a szeptember elsején induló tanév. Az utolsó tanítási napot június 15-én tartják. Gloviczki Zoltán közoktatási helyettes államtitkár korábban azt nyilatkozta az InfoRádióban, hogy az idei lesz az utolsó olyan tanév, amikor szerdán kezdődik és szerdán fejeződik be a tanítás.

Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy életidegen a jelenlegi gyakorlat, ezért a jövő szeptemberben már hétfőn indul és pénteken zárul a tanév. Idén négy napos lesz az őszi szünet, amely november másodikán kezdődik. A téli pihenőt december 22-e és január 2-a között adják ki a diákoknak.

Szeptember elsején a nappali rendszerű iskolai oktatásban és óvodákban összesen 1 millió 660 ezer gyerek kezdi meg a tanévet. A felsőoktatásban körülbelül 75 ezren, az általános iskolákban több mint 760 ezren, a szakiskolákban 126 ezren a speciális szakiskolákban csaknem tízezren, a gimnáziumokban több 197 ezer 500-an a középiskolákban pedig több mint 237 ezren ülnek be az iskolapadokba.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×