eur:
395.33
usd:
366.33
bux:
65412.76
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Sukoró-féle botrány Bábolnán is? -Lapszemle

Horváth Klára MSZP-s polgármester rendkívüli testületi ülésre hívta össze az önkormányzatot, hogy egy újabb, közel 90 hektáros terület eladásáról döntsenek - írja a Magyar Nemzet. Az is felvetődött, hogy a terület egy részén valósulhatna meg a King's City néven elhíresült, eredetileg Sukoróra tervezett kaszinóberuházás.

Hiába szorítottak a bíróságok - írja a Népszabadság. Jó ideig reménykedtek abban, hogy a parlament nem fogadja el a közbiztonsági csomagnak azokat a rendelkezéseit, amelyek szerint a tulajdon elleni szabálysértések elkövetőit rács mögé lehet dugni - jelentette ki a Fővárosi Bíróság kollégiumvezetője. A jogszabályt a múlt szerdán hirdették ki, és csütörtökön hatályba is lép, így a bíróságoknak felkészülni sincs idejük.

Külföldre vezetnek az egerszalóki szálak - írja a Napi Gazdaság. Egerben, Budapesten, sőt most már külföldön is nyomoznak az egerszalóki hotelberuházás ügyében. A lap értesülései szerint a Heves megyei vám- és pénzügyőrség és az egri városi rendőrkapitányság mellé felzárkózott a BRFK is.

A hotel százszázalékos tulajdonosa, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) májusban távozott vezetésének feljelentésére ugyanis egy fiktív tőkeemelés ügyében is vizsgálat indult. Mint arról tavaly év végén már beszámoltunk, elsőként az adóhatóság vizsgálata derített fényt arra, hogy a Strabag érdekeltségi körébe tartozó BRVZ Kft. 2005-ben csak papíron fektetett tőkét a cégbe. A Strabagtól tavaly ősszel kapott információnk szerint cégük nem tőkét emelt, hanem a projekt indításához adott kölcsönt az akkori fő tulajdonosnak, a HH Global Capital Partnersnek. Ezt a pénzt viszont a HH tudtuk nélkül tőkeemelésre, nem pedig az építkezés finanszírozására fordította.

Nőuralom a világhálón - írja a Világgazdaság. Mind több hazai online bolt igyekszik alkalmazkodni a női vásárlók igényeihez. A mozgatórugó egyszerű: a szebbik nem részesedése a világhálós vásárlásokban két éven belül elérheti a férfiakét. A nemek közötti megoszlás - a GKIeNET- T-Mobile felmérése szerint - jelenleg 45-55 százalék a férfiak javára. A trend megváltoztatja az internetes boltok megjelenését is. Az idén 130-135 milliárd forintnyi termék találhat gazdára az online kiskereskedelemben a tavalyi 99 milliárd után.

Pénzt nyerhetsz a sárga csekkeddel - De mennyit kaszál a Posta? - teszi fel a kérdést a pénzcentrum.hu. A nyár eleje óta nem csak befizetni lehet közüzemi számláinkat, hanem játszani is lehet velük a postákon. Sokunk él is a lehetőséggel, és kifizeti az ehhez szükséges plusz 80 forintot. De vajon megéri? Milyen esélyekkel vehetünk részt a sorsolásokon? Részleteket a pénzcentrum.hu cikkében olvashat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×