eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Olcsóbb lehet a gáz - lapszemle

Csökkenhet a gáz áfája, ha elfogadja a kormány a cégek javaslatát - írja a Magyar Nemzet. A gázszolgálatatók a költségcsökkentés érdekében kihasználatlan ügyfélszolgálati irodákat zárnának be és egyszerűsítenék a védett fogyasztóvá válás menetét is.

A lap információi szerint a gázszolgáltató és elosztó cégek összesen 36 pontból álló javaslatcsomagot adtak át a fejlesztési minisztériumnak. A legtöbb társaság szigorítaná a szabálytalan vételezés büntetését mivel jelenleg a szolgáltatóknak nincs megfelelő eszközük arra, hogy fellépjenek az illegális gáz és áramfogyasztók ellen. Jelenleg ugyanis a bizonyítható energiatolvajokra kötbért szabhatnak ki. A javaslat szerint az energialopás szankciót a büntető törvénykönyvnek kell rendeznie.

A Népszabadság arról ír, hogy a pénteken kiadott Magyar Közlönyben közzétették a parlament által nyáron elfogadott adócsomagot, így már nincs akadálya az egyes adóintézkedések hatályba lépésének. A háztartásban végzett munka - melynek tarifája havonta 1000 forint - vasárnaptól lép életbe. Ez az időpont az adatszolgáltatásra vonatkozik, a regiszrációs díjfizetésre vonatkozó rendelkezéseket ugyanis később, szeptember 15-től kell alkalmazni.

Ez a csomag tartalmazza a deviza jelzáloghitelek tiltását is, ez a rész vasárnap lép hatályba. A törvény limitálja a közszférában elérhető kereseteket is.

A pálinkafőzését adómentesen lehetővé tevő fejezet szeptember 27-én lép hatályba. Egy meghatározott mennyiség alatt adómentesen állítható elő a háznál a nedű. A bankok különadója is szeptember 27-én lép hatályba.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×