eur:
389.61
usd:
363.61
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kerpen: Büntette az iskolákat az Oktatási Hivatal

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában megerősítette, hogy megkereste a kormány az Oktatási Hivatal elnöki tisztségének betöltése miatt. Kerpen Gábor szerint nem időszerű e kérdés megválaszolása, a hivatal működéséről azonban beszélt; elmondta, hogy a vezetői hozzáállással nem volt megelégedve.

Büntette és nem segítette az iskolákat az Oktatási Hivatal az utóbbi időben - mondta a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Kerpen Gábor szerint erre a legjobb példa az, ami egy Pest megyei iskolában történt, ahol néhány, magatartása miatt közösségben nem tanítható gyereket kivettek az osztályból, és délutánonként foglalkoztak velük a pedagógusok. A hivatal pedig, ahelyett, hogy segítette volna a diákokat és az iskolát, több százezer forintos büntetést szabott ki az intézményre.

A PDSZ elnöke elmondta: tud arról, hogy felvetődött a neve, és fel is vették vele a kapcsolatot az Oktatási Hivatal elnöki tisztségének betöltése miatt. Hozzátette ugyanakkor, hogy nem időszerű erről beszélni; ha elfogadja a posztot, az illetékes miniszter vagy államtitkár bejelenti majd a döntést.

Azonos programpontok

Az oktatási kormányzat elképzelései számos ponton egyeznek a PDSZ programjával, például az Oktatási Hivatal feladatait tekintve - mondta Kerpen Gábor, aki nem tartaná "átállásnak" azt, ha elvállalná a szervezet irányítását.

Az érdekképviselet elnöke szerint, ha a jelenlegi oktatáspolitikai irány megmaradna, a hivatal vezetőjeként éppen azokat a terveket tudná megvalósítani, amelyeket a PDSZ-en belül is képvisel. "Ez nem a túloldalra való átülés, hanem a program végrehajtása lenne" - fogalmazott Kerpen Gábor.

Hanganyag: Ignáth Márk

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×