eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Lezsák: Dinamikus volt a cikluskezdet

Lezsák Sándor szerint a parlament csütörtökön lezárt időszaka az elmúlt húsz év legdinamikusabb cikluskezdete volt.

Az Országgyűlés fideszes alelnöke sajtótájékoztatóján kiemelte: a választások óta eltelt 28 ülésnap alatt 116 döntést hozott a Ház, ebből 56 volt a törvények, 59 az országgyűlési határozatok száma és megalkottak egy politikai nyilatkozatot is.

Gyors, határozott korszakváltás történik, nincs szó kapkodásról, hanem tudatos, átgondolt munka zajlott - tette hozzá.

Az alelnök a döntéseket négy csoportba osztotta, e szerint módosították az alkotmányt, elindították az új alkotmány előkészítését és a magyar nemzet összetartozását erősítő intézkedéseket hoztak. Döntöttek a közrend, közbiztonság segítését, illetve a gazdaság rendbetételét szolgáló javaslatokról, valamint más, fontos ügyekről, köztük a médiával, a választójogi szabályokkal összefüggésben - fűzte hozzá.

A személyi döntésekről is szólt Lezsák Sándor, itt kiemelte a miniszterelnök, a köztársasági elnök, az Állami Számvevőszék elnöke, alelnöke, két új alkotmánybíró és a házelnök megválasztását.

Hangsúlyos volt a kormány ellenőrzése - vélekedett. Ezzel kapcsolatban leszögezte: a 147 benyújtott interpellációból 56 elhangzott. Elmondta: a 19 állandó, 4 eseti és 51 albizottság kezdte meg a munkáját.

Legközelebb szeptember 13-án ül össze a parlament - tette hozzá.

Kérdésre válaszolva aláhúzta: sem a Fidesz-frakció, sem a házbizottság ülésén nem került még szóba, hogy a jövőben három hetente ülésezzen-e a parlament.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 11:53
×
×
×
×