eur:
393.91
usd:
368.6
bux:
66294.91
2024. április 25. csütörtök Márk

Hamvába holt szállásadói tervek - lapszemle

Összesen már nagyjából 300 millió forintos veszteség érte a budapesti szállodákat a teljes légtérzár bevezetése óta - írja a Népszabadság.

Erős János, a Magyar Szállodaszövetség elnöke szerint napi százmilliós veszteségről lehet szó, és van olyan hotel is, ahol az elmaradt rendezvények miatt a foglalások felét törölni kellett. A kieső bevételeket a kényszerűségből tovább maradó vendégek sem tudták pótolni.

A Magyar Nemzet a Békés Megyei Hírlapra hivatkozva arról számol be, hogy Kaszaper település önkormányzata feljelenti a közlekedés biztonság elleni bűncselekmény miatt a magyar államot a Kaszaper és Orosháza közötti út rossz minősége miatt. A polgármester azt szeretné elérni, hogy az út állapotáért felelősök büntetésből a falu határában kátyúzzanak.

Az MSZP jelenlegi vezetése az önkormányzati választások utánra halasztaná a teljes tisztújítást - értesült az Index. A tervek szerint most csak Lendvai Ildikó mond le, az elnöki tisztséget pedig a párt miniszterelnök-jelöltje, Mesterházy Attila venné át, míg az alapszervezeti és megyei elnökök esetleges cseréje csak fél év múlva történne meg. Az egyetlen bizonytalansági tényezőt Gyurcsány Ferenc volt kormányfő és szövetségesei jelentik, ők az elnökség mielőbbi teljes leváltásában érdekeltek.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy januárban 20, februárban-márciusban pedig 23-25 százalékkal csökkent a háztartási gépek forgalma az előző év azonos időszakához képest, így nem kizárt, hogy idén még nehezebb évvel számolhatnak a szektor gyártói és importőrei. Értékben ugyanakkor nem olyan kirívó a visszaesés, mint mennyiségben.

A Világgazdaság cikke szerint szakmai alapkövetelményeket kellene meghatározni Magyarországon a még elfogadható műtéti várakozási időre. Egyelőre csak álom az uniós index által ajánlott 90 nap, a gerincstabilizációs beavatkozásokra akár három, míg a szürkehályog-műtétekre két évet kell várni. A sürgős operációkat elvégzik a kórházak, de az előre megszabott gyógyítási kereten túli ellátásért már nem fizet a biztosító.

A penzcentrum.hu arról számol be, hogy meglepően sok sörakcióval találkozhat ezekben a hetekben az élelmes vásárló, ráadásul prémiumtermékek is akadnak a leértékelt sörök között, így nem lenne meglepő, ha a vásárlók egy része már a nyárra, akár a június 11-én kezdődő dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságra is megvenné a szükségesnek vélt mennyiséget. Az egy hónapig tartó sportesemény a tévékészülékek értékesítésére is komoly hatással lehet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×