eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Borókai: Magyarország a radikális változás mellett voksolt

Irtózatos terhet kapott a Fidesz a nagyarányú győzelemmel, az MSZP újragondolhatja a párt jövőjét, míg a Jobbik és a Lehet Más a Politika bebizonyította, hogy nem kell hatalmas médiatámogatás és pénz a Parlamentbe kerüléshez - jelentette ki Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője.

Kiderült a mostani választásból, hogy minden párt mögött pontosan annyian vannak, miként azt gondoltuk, se többen, se kevesebben. És ez megmutatta az erőviszonyokat is - nyilatkozta Borókai Gábor.

A Heti Válasz főszerkesztője az InfoRádiónak azt mondta: Magyarország a radikális változás mellett voksolt, a választók a Fideszt hagyták talpon, amivel a pártot hatalmas feladattal terhelték meg. Úgy látszott, hogy Orbán Viktor ezt pontosan tudja - tette hozzá.

A szocialisták az eredmény ismeretében újragondolhatják önmagukat - jelentette ki Borókai, aki szerint Mesterházy Attila beszéde rokonszenves volt, mert azt tükrözte, hogy ezzel tisztában van, Lendvai Ildikó dacosnak tűnő megszólalásában viszont kevesebbet foglalkozott a pártjával.

Mesterházy Attila jövőjéről Borókai Gábor úgy vélekedett: a politikus magának vezető szerepet gondol az MSZP-ben, de az majd elválik, hogy ezt azok is úgy gondolják-e, akik őt előtérbe tolták, és ezt a történelmi vereséget a nevére íratták.

Ugyancsak ennek a napnak a tanulsága, hogy az LMP, valamint a Jobbik is bebizonyította: nem kellenek hatalmas összegek egy pártnak a Parlamentbe jutáshoz - tette hozzá a főszerkesztő, aki úgy gondolja, az MDF kiesésének oka z identitáshiány lehetett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×