INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Borókai: Magyarország a radikális változás mellett voksolt

Infostart / InfoRádió
Irtózatos terhet kapott a Fidesz a nagyarányú győzelemmel, az MSZP újragondolhatja a párt jövőjét, míg a Jobbik és a Lehet Más a Politika bebizonyította, hogy nem kell hatalmas médiatámogatás és pénz a Parlamentbe kerüléshez - jelentette ki Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője.

Kiderült a mostani választásból, hogy minden párt mögött pontosan annyian vannak, miként azt gondoltuk, se többen, se kevesebben. És ez megmutatta az erőviszonyokat is - nyilatkozta Borókai Gábor.

A Heti Válasz főszerkesztője az InfoRádiónak azt mondta: Magyarország a radikális változás mellett voksolt, a választók a Fideszt hagyták talpon, amivel a pártot hatalmas feladattal terhelték meg. Úgy látszott, hogy Orbán Viktor ezt pontosan tudja - tette hozzá.

A szocialisták az eredmény ismeretében újragondolhatják önmagukat - jelentette ki Borókai, aki szerint Mesterházy Attila beszéde rokonszenves volt, mert azt tükrözte, hogy ezzel tisztában van, Lendvai Ildikó dacosnak tűnő megszólalásában viszont kevesebbet foglalkozott a pártjával.

Mesterházy Attila jövőjéről Borókai Gábor úgy vélekedett: a politikus magának vezető szerepet gondol az MSZP-ben, de az majd elválik, hogy ezt azok is úgy gondolják-e, akik őt előtérbe tolták, és ezt a történelmi vereséget a nevére íratták.

Ugyancsak ennek a napnak a tanulsága, hogy az LMP, valamint a Jobbik is bebizonyította: nem kellenek hatalmas összegek egy pártnak a Parlamentbe jutáshoz - tette hozzá a főszerkesztő, aki úgy gondolja, az MDF kiesésének oka z identitáshiány lehetett.


A címlapról ajánljuk