eur:
394.27
usd:
370.13
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Újabb autóhamisítókat fogott el a rendőrség

Újabb autóhamisítókat fogott el a rendőrség, az őrizetbe vett férfiak vizsgáztatták le azokat a járműveket, amelyeknek az alvázszámát korábban átütötték - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK)

A rendőrök egy korábbi autóhamisítási üggyel összefüggésben vizsgálódtak, s a birtokukba jutott információ szerint egy ürömi férfi végezte a "duplikált" autók vizsgáztatását. A nyomozók a férfit és budapesti társát tetten érték, amikor egy frissen vizsgáztatott BMW átadás-átvételét intézték - olvasható a rendőrség közleményében.

A szakértő szerint átütötték a jármű alvázszámát és egy ugyanolyan típusú BMW azonosítóját használták. A vizsgáztatáshoz felhasznált forgalmi engedély, illetve az eredetet igazoló okmányok hamisítványok voltak - közölték.

A nyomozók adatai szerint alappal feltételezhető, hogy a korábban felszámolt bandán kívül más csoportok is hasonló módon követtek el bűncselekményeket, s a gépjárművek vizsgáztatását feltételezhetően ezekben az esetekben is B. István intézte. A rendőrök az ürömi férfit és budapesti társát, K. Szabolcsot őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, amelyet a bíróság el is rendelt.

Március elején a BRFK három férfit fogott el, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy lopott és hitel- vagy lízingtartozással terhelt autók alvázszámát átalakították, majd ezeket a járműveket honosították, forgalomba helyezték és eladták. A későbbi tulajdonos hitelt vett fel az autóra, de ezt követően a gépkocsit külföldön is értékesítették, s annak forgalomba helyezése után az autó itthoni "tulajdonosa" - a bűnszervezet tagjaival való egyeztetésnek megfelelően - feljelentést tett a rendőrségen, miszerint a gépkocsit ismeretlen tettes ellopta.

Egy házkutatás során az egyik gyanúsított lakásán, és egyéb, hozzá köthető helyeken számos, gépjárművel kapcsolatos okmányt, hatósági jelzést, mobiltelefont foglaltak le. Olyan eszközöket is találtak, amelyek a gépkocsik legalizálására szolgáltak, illetve több olyan rendszámtábla is előkerült, amelyek korábban ellopott járművekhez tartoznak.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×