eur:
389.63
usd:
363.63
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Pokorni: Egy tisztességesebb, egyenesebb korszak kezdődik

A Fidesz nagy győzelemre számít a hegyvidéki körzetekben, ehhez azonban figyelni kell, hogy a Jobbik ne ossza meg a listás és az egyéni szavazatokat - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök, a XII. kerület polgármestere.

Budapest XII. kerületében a Jobbik nem az az éhes proletár, amelyik Ózdon, Miskolcon vagy Baranyában jelen van, és nagyon erős indulattal és dühvel gyűlöl mindenkit - fogalmazott az InfoRádió Aréna című műsorában a kerület polgármestere, aki hozzátette: a hegyvidéki körzetekben egy konszolidáltabb radikális polgári réteg él.

Pokorni Zoltán elmondta: nagy megpróbáltatás nem vár a Fidesz jelöltjére a XII. kerületben, a Jobbik azonban gondot jelenthet, éppen ezért a Fidesz kampánya az utolsó két hétben arra koncentrál, hogy arra ösztönözze a választókat, ne osszák meg szavazataikat, és mindkét, a listás és az egyéni voksukat a Fideszre adják.

Az új politikai kultúra próbája lesz, hogy ne csak az ellenfeleivel, hanem a saját tagjaival szemben is következetesen eljárjon - hangoztatta a politikus, aki szerint ez az új politikai kultúra adhatja meg a hátterét annak, hogy az emberek bízzanak egy tisztességesebb, egyenesebb korszak eljövetelében.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Tíz éve nem láttunk a hazai ingatlanpiacon ilyen alacsony számokat

Tíz éve nem láttunk a hazai ingatlanpiacon ilyen alacsony számokat

Tíz éve nem volt olyan alacsony a hazai ingatlanbefektetési piac forgalma, mint 2023-ban. A mintegy 600 millió euró 38 százalékos visszaesést jelent a megelőző évhez képest. A csökkenés közepette viszont tovább emelkedett a magyar befektetők aránya, elérve a 82 százalékot. Ezzel párhuzamosan az irodapiacon és az ipar-logisztika szegmensben is emelkedtek a hozamok, miután a magas finanszírozási költségek és a mérsékelt bérleti kereslet továbbra is kivárásra ösztönzi a befektetőket. Mindez azonban nem magyar sajátosság, Nyugat-Európában is hasonló folyamatokat látunk, ahol az elmúlt két évben a kelet-közép-európainál is jelentősebb ingatlanérték-csökkenések mentek végbe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×