eur:
396.71
usd:
354.34
bux:
74754.49
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Potyagól is kellett a Roma győzelméhez az Inter ellen - videóval

Ha csak azt nézte az ember, hogy az AS Roma a legutóbbi 20 bajnoki mérkőzéséből egyet sem veszített el, ellenben az Inter csak kettőt nyert meg a legutóbbi hétből, egyszerűnek tűnt a képlet: a trónkövetelő esélyesebb, mint a címvédő.

Ám azért a helyzet nem volt ennyire egyszerű. Claudio Ranieri csapatában Francesco Totti legalább már a kispadra leülhetett, de Jeremy Ménez játszott a Mirko Vucsinics, Luca Toni kettős mögött. (Totti beállt aztán az utolsó öt percre: Julio Sergio; Cassetti, Juan, Burdisso, Riise; Perrotta, Pizarro, De Rossi, majd Brighi 74.; Menez, majd Taddei 68.); Toni, Vucsinics, majd Totti 85.)

Az Inter egy kivételével a legerősebb tizenegyével játszhatott (az eltiltott Javier Zanetti 137 bajnoki után mulasztott), sőt a kispadon már helyet kapott az év elején koponyasérüléssel műtött Christian Chivu is. Így állt fel Mourinho csapata: Julio Cesar; Maicon, Lucio, Samuel, Zanetti; Stankovic (Pandev, 59.), Cambiasso (Chivu, 76.), Thiago Motta (Quaresma, 76.); Sneijder; Eto'o, Milito.

A Roma a 17. perctől vezetett: Burdisso, az egykori Inter-játékos lefejelte a labdát Maicon elől, Julio César elkövette talán első súlyos hibáját az idényben (nem tudta megfogni a labdát), Daniele De Rossi pedig közelről a hálóba lőtt.

Az Inter a 66. percben egyenlített, Diego Milito megelőzte Burdissót, s Sneijder beadásába beleszúrva a kapuba lőtt. Claudio Ranieri két perccel később cserélt: Ménez helyére beküldte Taddeit. A 73. percben a brazil nem túl jó lövését Luca Toni lekezelte a büntetőterületen belül, majd fordulásból a bal alsó sarokba lőtt.

Hiába lőtt a meccsen három kapufát is az Inter, megint kikapott, s immár csak egy ponttal vezet a Roma előtt a bajnokságban. Sőt, ha a Milan hazai pályán le tudja este győzni a Laziót, Leonardo csapata beéri pontszámban a Romát, s egy pontra megközelíti az Intert.

Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×