eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Oszkó: az önkormányzati és az egészségügyi rendszer átalakítását kell vállalnia a következő kormánynak

A pénzügyminiszter szerint az önkormányzati és az egészségügyi rendszer átalakítását kell vállalnia a következő kormánynak, hogy a nemzetközi hitelnyújtók hozzájáruljanak az idei hiánycél módosításához.

Oszkó Péter a Népszabadság online kiadásában megjelent interjúban a fideszes politikusok által említett 5, illetve 7 és fél százalék közötti deficitcélról azt mondta: már az 5 százalékos hiány is 300 milliárd forint többlet eladósodást jelent.

Úgy vélte: ez csak akkor lehetésges, ha a kormány vállalja a teljes önkormányzati rendszer átalakítását, valamint az egészségügy finanszírozhatóságának fenntartását. A pénzügyi tárca vezetője szólt arról is, hogy a munkanélküliséget kivéve mindenben javulás történt az egy évvel ezelőtti számokhoz képest.

Hangsúlyozta: csökkenő pályára állt az adósság, a költségvetési egyenleg a legjobbak közé tartozik Európában és stabilizálódott a forint. Úgy vélte: a munkanélküliségi helyzet az első félévben még nem javul; a gazdasági növekedés második, harmadik negyedévi beindulása után lehet számítani a foglalkoztatás javulására.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×