INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Török Gábor: A szocialisták érdeke az intenzív kampány

Infostart / InfoRádió
A Vision Politics igazgatója szerint leginkább a szocialista pártnak áll érdekében, hogy a választásokig intenzív kampányt folytasson. Török Gábor politológus az InfoRádiónak elmondta: a bizonytalanok és a szavazni nem akarók megszólításáról fog szólni a kampány, amely az államfő nem titkolt céljának megfelelően a lehető legrövidebb lesz.

Sólyom László nem titkolt célja volt, hogy a választási kampány minél rövidebb legyen, az új kormány pedig minél hamarabb felállhasson - mutatott rá Török Gábor az InfoRádióban. Az államfő éppen ezért a lehető leghamarabbra írta ki a választásokat, amelynek első fordulója április 11-én lesz.

A Vision Politics igazgatója szerint az új kabinet leghamarabb május végén, reálisan június elején alakulhat meg, így a kormányalakítás még a nyár előtt megtörténik. Addig azonban még előttünk van egy két és fél hónapos kampány.

Az intenzív kampányban azok érdekeltek, amelyek jelenleg alacsonyabb támogatottsággal rendelkeznek, azaz elsősorban az MSZP. A Fidesz számára éppen az ellenkezője hozhat sikert, ezzel is magyarázható, hogy a párt a négy évvel ezelőtti igen intenzív kampánnyal szemben most nagyon visszafogott, elnöke és listavezetője, Orbán Viktor most félgőzzel sem politizál a nyilvánosság előtt, és másod vagy harmad vonalbeli politikusok szerepelnek a hírekben.

A szavazási hajlandóság soha nem volt még ilyen alacsony, 50 százalék alatti - mutatott rá Török Gábor, hozzátéve: ez azoknak a pártoknak kedvezhet, amelyeket elkötelezett szavazók támogatnak, azaz elsősorban a Jobbiknak, de a Fidesznek is.

A szocialisták azonban éppen a mozgósításban érdekeltek, így az ő kampányuk várhatóan erről szól majd.

Hanganyag: Nagy Tamás

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk