eur:
392.17
usd:
366.53
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Nem elégedett az NBH a Political Capitallel - lapszemle

A Nemzetbiztonsági Hivatal jelenlegi vezetése egyáltalán nincs megelégedve azzal a munkával, amit - és nem mellékesen: amennyiért - a Political Capital nevű elemzőcég végzett a részére éveken keresztül - írja a Magyar Nemzet.

A lap az után jutott erre a következtetésre, hogy információi szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója a parlament nemzetbiztonsági bizottságának ülésén azt mondta: a Political Capital által készített anyagok nem értek annyit, mint amennyit a hivatal fizetett értük; a cégnek amiatt is fölösleges volt fizetni, mert az általuk vállalt munka elvégzésére az NBH alkalmasabb. A Magyar Nemzet úgy tudja, a szolgálat a továbbiakban nem kíván együttműködni a Political Capitallel.

Nagy a zsúfoltság az MSZP országos választási listáján, a párt döntéshozóinak szerdai, zárt körű tanácskozásán a névsor első verzióját már papírra vetették - írja a Népszabadság. Az időközi választási eredmények azt mutatják, hogy egyéni körzetben a szocialisták számára egyelőre kevés esélyes mutatkozik, ezért a listás helyek felértékelődtek. Az országos lista első negyven helye az alapszabálynak megfelelően már betöltött, de a sorrend módosulhat. Az bizonyos, hogy a miniszterelnök-jelölt Mesterházy Attila lesz az első helyen, a második Lendvai Ildikó pártelnök, őt Kovács László leköszönő uniós biztos követi. Az első tízben lesz Szili Katalin, Szekeres Imre, Kiss Péter, Lamperth Mónika, Gyurcsány Ferenc és Ujhelyi István.

Hetekig, sőt hónapokig eltarthat, mire a szakértők felállítják a pécsi lövöldöző pontos kórképét - számol be az Index. Azt viszont már most tényként kezeli mindenki, hogy a 23 éves fiatalember pszichiátriai betegségben szenved. A pécsi lövöldöző erőszakos kitörése valószínűleg a betegsége egyik tünete volt. A skizofréniára egyelőre csak tüneti kezelés létezik, Magyarországon pedig nincs megfelelő betegkövető rendszer.

A Világgazdaság arról számol be, hogy egy emberként tiltakoznak az autóbontók a működésüket érintő, januártól életbe lépő rendelkezések miatt. Az egyik legfontosabb új szabály, hogy a bontással kapcsolatos adatokat, engedélyeket egy központi elektronikus rendszerhez csatlakozva kell rögzíteniük. Új feladatuk lesz az is, hogy egyfajta egyszerűsített eredetvizsgálattal megállapítsák, jogtiszta-e a bontásra szánt jármű. Hiába érveltek a vállalkozók, hogy a szakma nem ismeretéről tanúskodó szabályok teljesítése túl nagy anyagi és adminisztratív terhekkel jár, és emiatt számos vállalkozó bedobhatja a törölközőt, a mindez süket fülekre talált.

A parlament előtt fekvő pénzügyi salátatörvény áfás számla bemutatásához kötné a kötelező felelősségbiztosításból járó kárrendezési díj teljes összegének kifizetését - írja a Napi Gazdaság. A kormány javaslata szerint a gépjármű-helyreállítási költségek áfával növelt összegét a károsultnak akkor fizethetné ki a biztosító, ha a bemutatott számla tartalmazza a gépjármű javításához szükséges szolgáltatásokat, anyagköltséget, munkadíjat, valamint a fizetendő áfa összegét. Enélkül csak a nettó összegre vagy az értékcsökkenés összegére számíthat a károsult.

A portfolio.hu beszámol arról, hogy számos büntetést osztott ki a PSZÁF a nyugdíjpénztáraknak az elmúlt hónapokban. Az egész kálváriát a kormány 2006. novemberi lépése okozta, akkor ugyanis túl kevés időt adtak a szereplőknek a központi bevallás és beszedési rendszerre való átállásra. A banánhéjon pedig a pénztárak többsége elcsúszott, azonban a kormány az adóhivatalnak is betett a rendszerrel, az első időkben ugyanis éppen az adóhatóság nem tudta időben a bevallásokat továbbítani a pénztárak számára, akik ezért csak a függő számlákon pihentették a magánnyugdíj-pénztári tagdíjakat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×