eur:
390.95
usd:
366.87
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Lendvai: Szakítani kell azzal, hogy a választások előtt a népszerűség érdekében növelik a hiányt

A munkahelyteremtő program folytatását nevezte a következő időszak egyik legfontosabb feladatának az MSZP elnöke. Lendvai Ildikó a szocialisták politikai évadnyitója után az InfoRádiónak azt mondta: pártja nem ígéretekkel és költekezéssel, hanem tettekkel, reális és megfizethető megoldásokkal készül a jövő évi választásokra.

Az MSZP elnöke úgy foglamazott: szakítani kell azzal a gyakorlattal, hogy a választások előtt a népszerű intézkedések érdekében növelik a hiányt, majd megszorítások következnek, vagyis az emberek fizetik meg a kampány árát.

Hangsúlyozta: az ország iránti bizalom kezd visszatérni, és ha az MSZP következetesen végrehajtja progamját, akkor a párt iránti bizalom is helyreállhat. Korábban a miniszterelnök arról beszélt, hogy a jövő évi költségvetés csak a válsággal szemben kérlelhetetlen, a nehéz helyzetben lévők iránt - amennyire lehet - szolidáris.

Bajnai Gordon azt mondta: végig kell vinni a szigorú költségvetési politikát, hogy a válság után Magyarország újból Kelet-Közép-Európa élmezőnyébe kerüljön. Az MSZP a jövő évi költségvetés elfogadása után, várhatóan december 12-én újabb kongresszust tart, amelyen - egyebek mellett - határoznak a választási programról és a miniszterelnök-jelöltről.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×