eur:
389
usd:
363.52
bux:
68032.47
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Õrizetbe vették Pókembert

Mozgalmas évet bonyolít a Pókemberként is emlegetett Alain Robert, aki Hongkong és London után ezúttal az ausztráliai Sydneyben hódított, ahol egy 41 emeletes felhőkarcolóra kapaszkodott fel biztosítókötél nélkül.

A kikötőváros utcáin nagy tömeg figyelte a Pókember akcióját, jóllehet a rendőrség már korántsem volt ennyire lenyűgözve a Robert által kiváltott közlekedési káosz láttán.

A Royal Bank of Scotland nevét viselő felhőkarcoló megmászása után őrizetbe is vették a francia férfit, aki bizonyára már hozzászokott ahhoz, hogy rendőrkézre jut. "Ez veszélyes, és az én szememben felelőtlen dolog volt" - mondta Ken Finch rendőrfőnök. Robert ellen feljelentést is tettek.

A háromgyerekes Pókember eddig több mint hetven magas épületet mászott meg. 2004-ben feljutott a 381 méter magas New York-i Empire State Buildingre és az 508 méter magas tajpeji 101-toronyra.

2007-ben meghódította a 421 méteres Csin Mao-tornyot is. Idén a hongkongi 62 emeletes Cheung Kong felhőkarcoló tetejére jutott fel, Londonban pedig a Lloyd,s épületet mászta meg a G20-csúcs idején.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×