eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

WiFi-falu program: esély a kitörésre a mélyszegénységben élőknek

Akár a legszegényebb falvakban élők elhelyezkedését is segítheti a WiFi-falu elnevezésű akció - mondta az InfoRádiónak a program vezetője. Nyírő András hozzátette, nem csak használt számítógépeket és internetelérést, hanem továbbképzési lehetőségeket is biztosítanak a WiFi falvak lakóinak.

A WiFi-falu akció már közel két éve fut, és 110 településen működik - mondta el az InfoRádiónak a program vezetője, aki hozzátette: az akció keretében olcsó, használt számítógépeket kapnak a rászoruló fiatalok, akiknek ingyen internet-hozzáférést is biztosítanak.

Hatalmas az igény a gépekre - hangsúlyozta Nyírő András, aki elmondta: a programmal a mélyszegénységben élők egy szűk rétegét tudják elérni, azokat, akiknek szükségük van az internetre, de nem tudják megfizetni. A szegényebb településeken általában nincs is szolgáltató, vagy nagyon drága a szolgáltatás.

Ez a réteg keresi a kiutat. Nekik valóban elengedhetetlen eszköz az internet, nemcsak az álláskeresésben vagy a tanulásban, de abban is, hogy változtassanak életükön - vélte a programvezető.

Nyírő András hangoztatta: Baranya megyében olyan akciót is szerveznek, amelynek keretében arra tanítják a programban résztvevőket, hogyan tudnak állást keresni és találni a világhálón. Sokan elzárva élnek az információtól, így számukra fontos kapaszkodót jelent, hogy nemcsak közvetlen környezetükben, hanem az interneten is kereshetnek állást - fejtette ki a program vezetője.

Hozzátette: felmérések szerint a WiFi-falu programban résztvevők könnyebben jutnak munkához.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×