eur:
390.7
usd:
364.26
bux:
68271.95
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Lamperth: A Fidesz törvénytelen módszerekkel kampányolt Pécsett

Törvénytelen módszereket alkalmazott pécsi kampányában a Fidesz a szocialisták szerint, és ezért meg is tette a megfelelő lépéseket. Lamperth Mónika hangsúlyozta: ők a Fidesszel szemben "tisztességes, törvényes, normális" kampányt csináltak.

Az MSZP szerint a Fidesz törvénytelen módszereket alkalmazott a pécsi időközi polgármester-választás kampányában. Lamperth Mónika, a szocialisták elnökhelyettese és a kormánypárt EP-kampányának irányítója ezt a kijelentését arra a videófelvételre alapozza, amelyen az látszik, hogy egy pécsi fideszes aktivista a szavazás napján egy listát ad át a Fidesz két vezető politikusának.

Lamperth Mónika szerint a lista vélhetően "a megdolgozandó szavazók adatait tartalmazza", ami adatvédelmi és személyiségi jogi aggályokat vet fel. Emiatt az MSZP jogi lépéseket tervez, de erről nem tudott részleteket mondani.

A szocialista politikus hangsúlyozta: pártja tisztességes, törvényes, normális, a jelölteket és a programokat bemutató kampányt folytat, és erre szólította fel a Fideszt is. A pécsi választási bizottság holnap tárgyalja meg az üggyel kapcsolatos szocialista beadványt.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×