eur:
385.35
usd:
354.83
bux:
68105.17
2024. május 21. kedd Konstantin

Nem volt gond a német nyelvi érettségivel a sztrájk miatt

Mindenhol rendben megkezdődtek a német érettségi vizsgák, dacára annak, hogy a vasutassztrájk miatt nehezebben jutottak be a diákok a középiskolákba. Az InfoRádió által felkeresett gimnáziumban már a vizsga előtt félórával minden diák készen állt az érettségire, holott az intézmény tanulóinak jó része az agglomerációból jár be.

Közel 30 ezren érettségiznek idén német nyelvből, a reggel 8 órakor kezdődő vizsgák pedig mindenhol el is kezdődtek minden vizsgázó részvételével. Az Oktatási Hivatalhoz nem érkezett bejelentés semmilyen rendkívüli eseményről. A diákok tehát ezek szerint meg tudták oldani, hogy a vasutassztrájk ellenére bejussanak az iskolába.

Így volt ez a budapesti Eötvös József Gimnáziumban is, ahol Doba László igazgató nem sokkal 8 óra után az InfoRádiónak azt mondta, hogy már a vizsga előtt 20-30 perccel minden érettségiző diák az iskolában volt.

"Örömmel mondom, hogy mindenki itt van hiánytalanul. Mi a sztrájknak semmiféle hatását nem érezzük az iskolában. Mikor már sejtettük, hogy lesz valami ebből a kis 'pöfögésből', felmértük a helyzetet, hogy a gyerekek be tudnak-e jönni vizsgázni. Azt mondták, hogy meg tudják oldani, még akkor is, ha a budapesti tömegközlekedés leállna. Agglomerációból elég sok gyerek jár hozzánk: vagy a szülők hozták be őket kocsival, vagy autóbusszal jöttek" - mondta az igazgató.

Igaz, hogy ennek az volt az ára, hogy néhány diák fél 4-kor kelt, hogy beérjen vizsgázni. Az oktatási tárca előre kérte az intézményvezetőket, hogy amennyire lehet, segítsenek a diákoknak idejében bejutni az intézményekbe.

Doba László elmondta, hogy senki nem igényelt segítséget, pedig adott esetben tudtak volna szállást biztosítani éjszakára több gyermeknek is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×