eur:
385.46
usd:
354.94
bux:
68050.02
2024. május 21. kedd Konstantin

A sztrájk miatt kiszámíthatatlan a vasúti közlekedés

A vasúti menetrend bizonytalan lesz pénteken, a VDSZSZ munkabeszüntetése miatt járatkimaradásokra, útvonal rövidülésekre és jelentős késésekre kell számítani - figyelmeztetett Sigulinszki Tibor, a MÁV Zrt. szóvivője, aki az InfoRádiónak elmondta: reggel hét óráig az 1700-nál több pályavasúti dolgozóból 99-en sztrájkoltak. A LIGA a Bajnai-csomag ellen tiltakozik, a sztrájkfelhíváshoz tucatnyi szervezet csatlakozott, ám a legtöbb helyen csak kétórás munkabeszüntetés lesz.

Sigulinszki Tibor beszámolója szerint az éjszakára szolgálatra jelentkező munkavállalók között főként a jegyvizsgálók, kocsivizsgálók csatlakoztak ismét a sztrájkhoz. Az éjszakai szolgálatban lévők közül az 1736 szolgálatba vezényelt pályavasúti dolgozó közül összesen 99-en sztrájkoltak, a 954 trakciós munkára jelentkezett közül összesen egy fő, és a MÁV-Cargo 267 éjszakai munkavállalója közül is egy. A gépészetnél 166-an voltak szolgálatban, közülük hárman sztrájkoltak.

Budapest Déli és Keleti pályaudvaron szünetel a vasúti közlekedés, de a Nyugati pályaudvar működik. A Pusztaszabolcs és Komárom felől érkező vonatok a Kelenföldi pályaudvart használják. Ezeken a vonalakon viszonylag rendszeres a közlekedés. A Székesfehérvári vonalon Kápolnásnyék állomáson sztrájkolnak, ezért itt nincs vonatközlekedés.

A Nyugatiból indulnak és érkeznek vonatok Esztergomba, Vácra. Szolnok és Debrecen között távolsági vonatokkal utazhatnak. A Keleti pályaudvar helyett Rákosról indulnak vonatok Újszász-Szolnok felé. A Távolsági vonatok minden állomáson megállnak ezen a vonalon. A Budapest - Kunszentmiklós - Tass Kőbánya-Kispesttől közlekedünk.

Békéscsabára is el lehet jutni Szolnokról, Gödöllő sztrájkja miatt azonban a Budapest - Hatvan szakaszon szünetel a vasúti közlekedés. Miskolc térségében jelentős a fennakadás.

Szeged állomás sztrájkol, így a vonatok Cegléd felől Kiskundorozsmáig közlekednek. A békéscsabai vonatok Szeged-Rókust használják. Debrecen állomás nem sztrájkol, de a záhonyi jegyvizsgálók sztrájkja miatt arról még nem érkezett vonat.

Szeged, Dombóvár, Kaposvár nem fogad és nem indít vonatokat. Pécsett a jegyvizsgálók sztrájkja miatt nem indulnak szerelvények. A Budapest - Újszász - Szolnok és a Budapest - Cegléd vonalon is biztosított az eljutási lehetőség. Keszthely állomáson is sztrájkolnak ezért a Balaton északi részén is fennakadások várhatók.

A sztrájk ideje alatt a MÁV-START Zrt. honlapján folyamatosan figyelemmel követhetik az utasok a vasúti közlekedés helyzetét. A www.mav-start.hu oldal sárga színnel kiemelt "Információk a VDSZSZ Szolidaritás által május 8-ra meghirdetett vasúti sztrájkról - Friss vonatközlekedési információk!" rovatban rendszeresen frissítésre kerülnek a személyszállító vonatok indulására vagy kimaradására vonatkozó információk.

A MÁVDIREKT információs központ megerősített szolgálattal várja hívásaikat a 06-40-49-49-49-es telefonszámon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Robbanhat a kriptók árfolyama, még nem késő beszállni?

Robbanhat a kriptók árfolyama, még nem késő beszállni?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist keddi adása. A műsor első részében kriptodeviza-piaccal foglalkoztunk, ugyanis egy, az Ethereummal kapcsolatos hír komoly lendületet adott ezeknek az eszközöknek. Vendégünk volt Nagy Viktor, a Portfolio vezető részvényelemzője. Az adás második részében a hétfőn mások mellett Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő ellen indítványozott hágai elfogatási parancsról kérdezzük Hoffmann Tamás nemzetközi jogászt, a Budapesti Corvinus Egyetem docensét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×