eur:
385.36
usd:
354.79
bux:
68136.64
2024. május 21. kedd Konstantin

Esős lesz a május

Barátságtalan időre kell felkészülnünk, hűvösebb léghullámok érik el Magyarország térségét - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Bozóki István szerint a hétvégén ismét kirándulóidő lesz, amit érdemes kihasználni, hiszen május derekán sok csapadékra és erős felhősödésre kell számítanunk.

Hűvösebb, nedves léghullámok érkeznek Magyarország fölé kedd este, így változékony, csapadékos, szeles időjárásra kell számítani a következő egy-két napban. Szerdán az ország nagy részén, így a fővárosban és környékén is, túlnyomóan borult lesz az ég, eső is várható - mondta az InfoRádiónak Bozóki István meteorológus.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa hozzátette: a hétvége nyáriasnak ígérkezik, hiszen a szerdai időjárást meghatározó légköri front lassan elhagyja a térséget. Felszakadozik, csökken a felhőzet, egyre hosszabb időre süt majd ki a nap, futó zápor legfeljebb keleten alakul majd ki.

Csütörtökön az észak-északnyugati szél még gyakran megerősödik, a hőmérséklet hajnalban 10, délutánonként 20-22 Celsius-fok körül alakul. A péntek és a szombat már napsütéses lesz, bár hajnalban csak 7-10 fokot mutatnak majd a hőmérők, napközben azonban 24-25 fok is lehet - magyarázta a meteorológus.

Május derekán aztán lehűlés következik és gyakran lesz majd eső, zápor, a hőmérséklet azonban az évszakos átlagnak megfelelően (18-23 Celsius-fok) alakul majd - fűzte hozzá Bozóki István, megjegyezve: bár nem gyakran, de előfordul nyárias április és május.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×