eur:
387.16
usd:
356.31
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Kedden lezárják az M3-as egyik lehajtóját Gödöllőnél

Átépítés miatt kedden lezárják az M3-as autópálya gödöllői csomópontjában a Budapest felé tartó oldal lehajtóágát; a korlátozás előreláthatóan novemberig lesz érvényben - tájékoztatta az Állami Autópálya-kezelő Zrt. hétfőn az MTI-t.

A jelenlegi csomópont teljesen átépül, minden leágazás más nyomvonalra kerül, valamint új, pálya feletti hidak épülnek; az M31-es autópálya csatlakozásának építési munkálatai márciusban kezdődtek meg - áll a közleményben.

Kitértek arra, hogy a Nyíregyháza felől érkezők a Bag térségében található csomópontnál lehajtva, a 3-as számú főúton keresztül érhetik el Gödöllőt. Ezen kívül a mogyoródi csomópontot ajánlották, ahonnan a Mogyoród-Szada közötti összekötő úton vagy az M3-as autópálya másik, Nyíregyháza felé vezető oldalára áthajtva is vissza lehet jutni Gödöllő felé.

A társaság közlése szerint a Gödöllő és Budapest közötti kapcsolatot az építési munkálatok alatt egy rövid, 1-2 napos időszakot kivéve mindvégig biztosítják. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által menedzselt beruházás kivitelezője a Colas Hungária Építőipari Kft. és a Hídépítő Zrt. alkotta konzorcium.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×