eur:
387.71
usd:
357.04
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Borsodban 81 településen javítják az ivóvíz-szolgáltatást

Nyolc Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kistérség nyolcvanegy településén élők juthatnak egészségeses ivóvízhez, miután a Környezet és Energia Operatív Programra (KEOP) benyújtott pályázatuk az első körben sikerrel járt - tájékoztatta Gadóczi Bertalan projektmenedzser az MTI-t hétfőn.

Az ivóvíz-szolgáltatás minőségének és biztonságának javítását szolgálja az a program, amely Borsod-Abaúj-Zemplén megye nyolcvanegy települését érinti, és amelynek a műszaki előkészítése a sikeres elbírálás után az idén elkezdődhet - közölte a projektmenedzser.

Az érintett önkormányzatok Szerencs gesztorságával és a szolgáltató GW-Borsodvíz Kft. közreműködésével készítik elő a településeken az ivóvíz minőségének a javítására és az elöregedett vezetékrendszerek rekonstrukciójára szolgáló terveket, erre a társulás 111 millió forintot nyert el. A beruházás összköltsége meghaladja a 4,2 milliárd forintot.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×