eur:
387.85
usd:
359.84
bux:
69059.75
2024. május 9. csütörtök Gergely

Lendvai Ildikó meghirdette a "baloldali minimumot"

Lendvai Ildikó szerint meg kell hirdetni egy baloldali minimumot, amihez erejük maximumára lesz szükség, és amiért érdemes volt vállalni a válságkezelés nehéz folyamatát.

Az MSZP elnöke a párt majálisán pénteken öt pontot sorolt a baloldali minimum körébe: a munkahelyek védelmét, illetve a legális munka ösztönzését; a szociális kríziskezelő programot; a válság elleni védekezés terheinek arányos elosztását; a szolidáris szociális és nyugdíjrendszert; a világi-, állami oktatás rendszerinek fenntartását, akár takarékosabb működtetés árán is; végül azt: nem szabad, hogy a válság a vétlenekből bűnbakot csináljon, és meg kell akadályozni, hogy bárki féljen a származása vagy a nézete miatt.

Címlapról ajánljuk
Kész az új program, a merkeli örökséget hátrahagyva lépne kormányra a CDU

Kész az új program, a merkeli örökséget hátrahagyva lépne kormányra a CDU

A hatalom visszaszerzésére törekszik a német Kereszténydemokrata Unió (CDU). Németország legnagyobb konzervatív pártjának kongresszusa elfogadta az új programot: a hetvenoldalas dokumentum a korábbi, immár tizenhat éves programot váltja fel, amely felett eljárt az idő. A párt felett azonban aligha, a 2021-es választási kudarc után mára ismét Németország legerősebb pártjává vált.

Hszi Csin-ping: sok sikert kívánok Magyarország soros EU-elnökségéhez

A Budai Vár Oroszlános udvarában ünnepélyes katonai ceremónia keretében Sulyok Tamás köztársasági elnök fogadta Hszi Csin-ping kínai államfőt. Az eseményen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is. A Sulyok Tamás államfővel folytatott beszélgetésen a magyar köztársasági elnök elfogadta Peking meghívását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 9. 16:06
×
×
×
×