eur:
389.68
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Külföldön lett beteg? - a követség helyett orvoshoz forduljon

Ne a nagykövetséghez, hanem az orvoshoz forduljon az, aki külföldön a sertésinfluenza jeleit észleli magát, a diplomáciai képviseletek ugyanis nem tudnak érdemben segíteni a betegeknek - mondta Szelestey Lajos külügyi szóvivő.

"Ha bárki észleli magán, hogy ilyen jelek jelentkeznek nála, akkor keresse fel a legközelebbi orvost. Ha bizonytalan, akkor jöjjön haza, és már a repülőtéren mutassa meg magát az egészségügyi hatóságoknak" - javasolja a külügyi szóvivő.

Hozzátette: Szelestey Lajos kiemelte: a diplomáciai képviseletek érdemben nem tudnak a betegeknek segíteni. A Külügyminisztérium egyelőre nem tud olyan esetről, hogy magyar állampolgár betegedett volna meg külföldön sertésinfluenzában.

152 halott

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hétfőn egy fokozattal emelte - hármasról négyesre - a sertésinfluenza veszélyének súlyosságát jelző riasztási szintet.

Kedden a mexikói egészségügyi miniszter bejelentette: százötvenkettőre emelkedett a gyaníthatóan az új típusú sertésinfluenza következtében elhunyt emberek száma Mexikóban és legalább kétezren fertőződhettek meg.

Magyarországon hat olyan embert kezeltek kórházban, akiknél felvetődött, hogy az új influenzavírust hordozzák, azonban a vizsgálatok után kiderült, hogy nem influenzásak. A sertésinfluenzáról rendkívüli sajtótájékoztatót tart kedden délután a magyar egészségügyi miniszter, a tiszti főorvos és a Pandémiás Bizottság elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×