eur:
389.96
usd:
363.93
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kossuth téri székházügy: "Fogalmunk sincs, mi van a háttérben"

Átvenné a működésképtelenség szélére sodródott METESZ-székház üzemeltetését a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, amely az épület egyik bérlője. A székházat üzemeltető Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége szerint a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége a hibás, az utóbbi szervezet szerint viszont a METESZ halmozta fel a hátralékot. Parragh László, az iparkamara elnöke szerint ez már szinte mindegy; az épületben ezer négyzetméteren működő kamara elnöke inkább gyors megoldást szeretne.

Múlt héten elsőként az InfoRádió adott hírt arról, hogy a Parlament tőszomszédságában lévő, állami tulajdonú irodaházban bármikor kikapcsolhatják a gázt és az áramot, mert a közüzemi számlákat hónapok óta nem egyenlítették ki. A székházat üzemeltető Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége szerint a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége a hibás, az utóbbi szervezet szerint viszont a METESZ halmozta fel a hátralékot.

 

Fogalmunk sincs, mi van a háttérben, csak annyit lehet tudni, hogy két komolynak tartott szervezet vitatkozik egymással - mondta az InfoRádiónak az épület egyik bérlőjének, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának az elnöke, aki szerint az átláthatatlan helyzet aggasztó, mert veszélybe került a kamara napi működése, pedig ők rendesen fizették a számlákat.

 

Parragh László azonban hozzátette, hogy az iparkamara egy összetettebb szervezet annál, hogy egy épület miatt teljesen leálljon a működése, de a Kossuth téri épületben működő egységek mindenképpen sérülnének, ráadásul ott működik a kamara központja is.

 

Parragh László elmondta: az iparkamara már korábban felajánlotta, hogy átvennék az épület kezelési jogát és egy modern, európai színvonalú, a főváros egyik díszét jelentő épületet alakítanának ki, ahol helyet kapna a Magyar Gazdaság Háza is. A politika azonban nem támogatja ennek a tervnek a megvalósítását - mondta az iparkamara elnöke.




Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×