eur:
389.66
usd:
363.21
bux:
68186.42
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Április 14-én dönt az Országgyűlés az új miniszterelnökről

A szocialisták április 6-án nyújtják be a konstruktív bizalmatlansági indítványra vonatkozó javaslatukat, amelyről április 14-én szavaz az Országgyűlés - ezt Gyurcsány Ferenc pártelnök-miniszterelnök mondta el vasárnap, pártja elnökségének ülése után.

Az MSZP nyitott, nemzeti kormányt szeretne alakítani, amelynek az a célja, hogy a gazdasági világválság közepette olyan intézkedéseket hozzon, amelyek csökkentik a recesszió hatásait, mérséklik a szociális és foglalkoztatási feszültségeket, valamint segítenek, hogy mielőbb magára találjon a gazdaság - közölte Gyurcsány Ferenc.

Kiszámítható, stabil kormánytöbbséget szeretnének teremteni, nyitottabb háttérrel, és átfogó programmal - mondta a pártelnök, miniszterelnök.

A kormányfő hozzátette: ehhez megállapodások kellenek, és az a jó, ha minél többekkel, minél szélesebb körben tudnak megállapodásokat kötni. Ezért minden parlamenti párttal tárgyalni akarnak.

Az új kormány hivatalba lépéséig a jelenlegi kabinet teljes hatáskörrel rendelkezik, nincs átmeneti időszak. A konstruktív bizalmatlansági indítványt április 6-án nyújtják be, a parlament pedig április 14-én szavaz róla - mondta a szocialista pártelnök.

A konstruktív bizalmatlansági indítvány kezdeményezéséhez a képviselők ötödének támogatása kell, azaz 78 képviselőié, elfogadásához pedig egyszerű többség, azaz 194 támogató szavazat.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×