eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Nyilvános a köztartozásmentes adózók listája

Már hozzáférhető az APEH honlapján a köztartozásmentes adózók adatbázisa. Az adóhivatal minden hónap 10. napján frissíti az adatokat. Az első körben - január 31-ig - csaknem 5400 ügyfél kérte, hogy vegyék fel a listára.

Az adatbázisban az adóazonosító és az adószám, illetve név alapján is keresni lehet. A listára azok az adózók és cégek kerülhet fel, akik, illetve amelyek összes bevallási és adófizetési kötelezettségüknek eleget tettek, vagy részletfizetésre, fizetéshalasztásra kaptak engedélyt.

A listán szereplőknek a közbeszerzési pályázatokkal összefüggő kifizetéseknél már nem kell az APEH-től együttes adóigazolást kérniük. Akinek mégis szüksége van e dokumentumra, az továbbra is igényelheti azt elektronikusan és papíralapon is.

A köztartozásmentes adózói adatbázis az úgynevezett nullás adóigazolásokért való "sorbanállást" válthatja ki, bevezetésével az APEH a jogszerűen működő társaságokat kívánja segíteni.

A listára az a vállalkozás kérheti felvételét, amely összes bevallási kötelezettségének eleget tett, és az adófizetési kötelezettségeit is teljesítette, vagy az adóhatóságtól részletfizetést, fizetéshalasztást kapott, tehát nincs aktuális befizetési kötelezettsége.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×