eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Bajnai: felzárkózási, versenyképességi válság van

Magyarország versenyképességi, felzárkózási válságba került, mert az adórendszer, a foglalkoztatási és a szociális rendszer nem ösztönöz eléggé munkára - mondta Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter.

A Versenyképességi Évkönyv 2008. évi megjelenésének alkalmából rendezett eseményen kifejtette: "akkor képes Magyarország növelni a jelenlegi 2-3 százalékos gazdasági növekedési potenciálját, ha az adórendszer, a foglalkoztatási és a szociális rendszer strukturális reformját azonnal megkezdi".

Hozzátette azt is, Magyarországon a felnőtt lakosság nagyobbik felét kitevő inaktív népesség dönti el a választásokat, amely az újraelosztás növelésében érdekelt, és amire a politika rájátszik.

Vértes András, a GKI elnöke elmondta: az összevont versenyképességi mutató alapján Magyarországot megelőzték a visegrádi versenytársak és erősen megközelített bennünket Románia és Bulgária is. Jelezte ugyanakkor, hogy a kiadványt 2008 augusztusában lezárták, tehát a válság előtti állapotot tükrözi.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×