eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Vonatok késése többé nem marad titokban

Az utastájékoztatásban műholdra vált a MÁV - írja a Népszabadság. Késés ezentúl nem marad titokban: otthonról internetes térképen követhetik az utasok a vonatok mozgását, de lesz mobiltelefonos változat is. A Vonatinfó-szolgáltatás várhatóan március végére készül el. A beruházás körülbelül 2,5 milliárd forintba kerül.

Csaknem ötmilliárd forintnyi támogatást adott a Gyurcsány-kabinet múlt év végén kormánypárti és papíron független vidéki településeknek - olvasható a Magyar Nemzetben. A helyi ellenzék szerint a támogatást gyakorlatilag minden előzmény nélkül ítélték oda.

Az index.hu írásából kiderül: Pesten a Hungária körút, Budán a budai "nagykörút" vonalán húzódna az a zóna, amelyen belül dugódíjat szednének egy terv szerint. A javaslatot készítő Főmterv napi 400, 600, 800 forintos verziókban gondolkozik.

A Napi Gazdaság a KSH-ra hivatkozva arról tájékoztat, hogy leginkább a textilipari és az építőipari cégek kényszerültek létszámcsökkentésre tavaly, és a lap dunántúli körképe szerint is ezen ágazatok szenvednek leginkább a válságtól. Több helyen munkaidő-csökkentéssel, négynapos munkahéttel vagy hatórás munkanappal próbálják túlélni a recessziót.

A Világgazdaság szerint az év végi hajrá sem segített, hosszú évek óta először fordult mínuszba a hazai PC-piac. Tavaly az utolsó negyedévben Magyarországon 35 százalékkal kevesebb asztali számítógépet adtak el, de még az utóbbi öt-hat évben dinamikusan növekvő notebook piac is 8 százalékkal szűkült.

A penzcentrum.hu tippeket ad arra vonatkozóan, hogy miképpen lehet olcsóbbá tenni a külföldi síelésünket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×