eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Rákóczi Szövetség: megalakult a 91. középiskolai szervezet

Megalakult a Rákóczi Szövetség 91. középiskolai szervezete Piliscsabán - mondta az InfoRádiónak a Szövetség elnöke. Halzl József kiemelte, hogy a szövetség legfőbb célja a határokon átívelő közösség megteremtése.

Az idén húszéves szervezet a határon túli magyarság szolgálatában tevékenykedik, és elsősorban a fiatalok oktatására koncentrál - mondta az az InfoRádiónak a Rákóczi Szövetség elnöke annak kapcsán, hogy a piliscsabai egyházi gimnáziumban megalakult a szövetség 91. szervezete.

Ahhoz, hogy egy oktatási intézmény a szövetség részévé váljon, tíz tagnak kell összefognia, és csatlakozási szándékát a szövetségnek bejelentenie - tette hozzá Halzl Péter, aki elmondta: ha egy iskolában megalakul a szervezet, az önálló egységként működhet. Hozzátette: a szervezetek jelentős hányada hatékony munkát végez.

Minden középiskolai szervezet egy külön projekt keretében pályázhat a szövetség egyszeri éves támogatására, hogy tanulmányi kirándulásokat szervezzen határon túli régiókba, vagy emlékünnepségeket rendezzen - mondta az elnök.

Halzl József kiemelte, idén egy nagyszabású programmal készülnek, amely lehetővé teszi, hogy magyarországi középiskolák tanulmányi kirándulás keretében ellátogassanak egy határon túli középiskolába, és ott együtt ünnepeljék meg március 15-ét.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×