eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Olcsóbb lesz a mobiltelefon

A közeljövőben otthon is videotelefont fogunk használni, és sokkal olcsóbb lesz a mobiltelefon az internetalapú telefon segítségével - mondta a Népszabadságnak Scott Durschlag, a Skype ügyvezető igazgatója. Az ötödik évét épp csak betöltött vállalat, bár "csak" 143 millió dolláros bevételt ért el tavaly, a világ telefonforgalmának nyolc százalékát bonyolítja le.

"Felhasználóink harminc százaléka már most üzleti célra használja a szolgáltatást. Ha pedig ennyien vannak - mutat rá Durschlag -, akkor létrehozunk nekik egy üzletágat, amely olyan hasznos, költséghatékony szolgáltatásokat kínál, amelyeket ők meg tudnak és meg is akarnak fizetni. Nyilván egy vállalatvezetőnek sem mindegy, ha dollár tízezreket tud megspórolni a mobiltelefon-költségeken vagy épp a roaming hívások árán."

A Magyar Nemzet azt állítja, hogy a Hócipő két alapítója is szerződésben áll a Miniszterelnöki Hivatallal, sőt Gáti László két cégen keresztül is osztogatja a tanácsokat és viszi a pénzt. A kancelláriának a koalíciós kormány bukásáig dolgozott egy Nyáry Krisztiánhoz (ő a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója) köthető vállalkozás is.

Az Index tudósítása szerint zárszó helyett terjesztette az MDF országos választmánya elé Dávid Ibolya azt a határozati javaslatot, amely szerint a pártnak meg kell szakítania minden kapcsolatot az "almássysták" által irányított Ifjúsági Demokrata Fórummal. A hírportál úgy tudja, hogy a kétnapos ülés végén már nem voltak elegen a határozathozatalhoz, de az elnökség érvényesnek fogadta el az előírt 50 százalék helyett csak egyharmados támogatottságú döntést.

A Napi Gazdaság úgy értesült, hogy pénteken került kalapács alá az egykori Globex birodalom zászlóshajója, a volt SZOT-szálló. Az Excelsior Spa elnevezésű rózsadombi ingatlan több mint harminc éve áll üresen és kihasználatlanul. A páratlan adottságokkal rendelkező épületből luxusapartmanokat akartak építeni, ám évek teltek el érdemleges előrelépés nélkül.

Az árverésen az Árverező Ház Zrt. nettó 40 millió euróra, vagyis 10,5 milliárd forintra árazta be az ingatlant, ám az végül alig több mint felééért, azaz nettó 24,4 millió euróért kelt el. A nyertes a Napi Gazdaság értesülései szerint egy, a hitelező bankhoz - vagyis a projektet finanszírozó CIB Bankhoz - köthető cég volt. Ez megerősíti az is, hogy a leütési ár szinte forintra megegyezik a CIB bank által korábban folyósított hitellel.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 07:20
×
×
×
×