eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Ismét tárgyalnak Ferihegyen

A szakszervezetek kérésére több mint egy órás késéssel, de újra tárgyalóasztalhoz ültek a felek Ferihegyen hétfőn délelőtt - közölte a Budapest Airport.

A kollektív szerződés január 10-én vesztette hatályát, a társaság vezetése azonban korábban jelezte, hogy az egyeztetések sikere érdekében, egyelőre január 31-ig, még a szerződés szerint jár el.

Hétfőn 10 óráig nem érkezett szakszervezeti válasz a munkaadóhoz a kölcsönös biztosítékokról szóló megállapodás tervezetről. Az érdekképviseleteknek még csütörtökön írásban is eljutatott tervezet szerint a BA vállalja, hogy 2009. január 23-ig az utasbiztonsági osztályon nem indítja el újabb munkavállalók felvételét, és a már itt lévő, decemberben felvett ellenőröket kizárólag csak akkor állítja munkába, ha az utasforgalom maradéktalan kiszolgálásához, betegség, illetve távollét miatt nem jön össze a szükséges létszám. Cserébe a szakszervezetektől azt kéri a cég, hogy a fenti időpontig ne legyen munkabeszüntetés Ferihegyen.

A szakszervezetek szerint a pénteki tárgyalási fordulón egyetlen konkrétumot sem tudott közölni a cégvezetés a legfontosabb kérdésekkel kapcsolatban, ezért erősen kétségessé vált, hogy van-e értelme a további tárgyalásoknak a jelenlegi keretek között.

A szakszervezeti vezetők ezért közvetlenül a reptéri dolgozókhoz fordulnak annak eldöntése érdekében, hogy az egyre kilátástalanabb tárgyalásokat, vagy a karácsony előtt felfüggesztett sztrájkot folytassák-e.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 07:20
×
×
×
×