eur:
389.04
usd:
361.2
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Képviselői költségtérítés csak számlára - gyűlnek az aláírások

Ha rendet akarnak tenni a politikusok, akkor ezt saját maguk környékén is tegyék meg - fogalmazott az InfoRádiónak Seres Mária, aki nagy civil szervezetek és a politika támogatása nélkül már 100 ezer aláírást összegyűjtött annak érdekében, hogy népszavazással bírják rá az országgyűlési képviselőket: csak bizonylattal elszámolható kiadásaik után járjon nekik költségtérítés.

Február 12-ig kell összegyűjtenie az ügydöntő népszavazás kiírásához szükséges 200 ezer támogató aláírást Seres Máriának, aki azt akarja elérni, hogy az országgyűlési képviselők csak számla felmutatása után kapjanak költségtérítést.

Mint azt az InfoRádióban elmondta, ezt a kormány a tavalyi "fair play" című kampányában maga is szorgalmazta, a szavazásnál azonban már nem vette figyelembe.

Szavai szerint, ha az állam elvárja a polgáraitól, hogy a gazdaság kifehérítése érdekében mindenhol kérjenek számlát, akkor ez a politikusoktól is elvárható.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza
Aréna

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Tizenkét év késéssel bekapcsolják a francia Paks II.-t

Tizenkét év késéssel bekapcsolják a francia Paks II.-t

Az Electricite de France SA (EDF) megkapta a hatósági engedélyt az északnyugat-franciaországi Flamanville 3. számú új atomreaktorának beindítására 12 éves késedelem után. Az Autorite de Surete Nucleaire keddi közleménye szerint az üzembe helyezéshez adott zöld lámpa lehetővé teszi az EDF számára, hogy betöltse a reaktorba az üzemanyagot, folytassa a terhelési próbákat, majd megkezdje az üzemi termelést.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×