eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A sérült őrt gyanúsítják a csepeli kettős gyilkossággal - képriport

A súlyos kézsérüléssel kórházba vitt biztonsági őrt gyanúsítják a tegnapi, csepeli kettős gyilkosság elkövetésével, és egy másik, az iskola vezetéséhez tartozó személyt is őrizetbe vettek az üggyel kapcsolatban - értesült az InfoRádió. A BRFK sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy mindkét férfit egy nappal korábban rúgták ki az iskolából.

Bodnár Zsolt, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese, Keszthelyi József, a BRFK Életvédelmi Osztály vezetője és Tafferner Éva, a BRFK Kommunikációs Osztályának vezetője tartott sajtótájékoztatót, amelyen elhangzott: a rendőrség őrizetbe vette a sérült biztonsági őrt és az iskola gazdasági vezetőjét.

Mindkét férfit a gyilkossságot megelőző napon rúgták ki az iskolából; a gazdasági igazgató ugyanis a vádak szerint több millió forintot sikkasztott.

A biztonsági őrt gyanúsítják a gyilkosság elkövetésével, a gazdasági vezetőt pedig a felbújtással - hangzott el. Az InfoRádió úgy tudja, hogy a kettős gyilkossághoz használt fegyver nem szerepel a rendőrségi nyilvántartásban. Értesülésünk szerint a biztonsági őr közokirat hamisítás és csalás miatt korábban már volt büntetve.

Bodnár Zsolt a sajtótájékoztatón beszámolt arról, hogy biztonsági őr vallomásában több ellentmondás is volt. Azt még nem tudni, hogy a biztonsági őr véletlenül vagy készakarva sebesítette-e meg magát a támadás során - tette hozzá a budapesti főkapitány bűnügyi helyettese.Hangfelvétel a gyilkossságról

<

Az őrizetbe vett gazdasági vezető

A csepeli Széchenyi utcai iskolában este fél 7 után történt a támadás, a rendőrség korábban azt közölte, hogy a símaszkot viselő elkövető 3 emberre lőtt rá; két férfi a helyszínen életét vesztette.

Az egyik áldozat a XXI. kerületi oktatási intézményt fenntartó alapítvány vezetője, a másik egy tanár. Az iskolában még reggel is helyszíneltek a rendőrök.

Tafferner Éva, a BRFK szóvivője szerdán késő este elmondta: feltételezhetően személyes ügy áll a háttérben. Budapest rendőrfőkapitánya ötmillió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.

A HírTV információi szerint kedden megfenyegették az intézmény vezetőjét, hogy megölik. A hírcsatorna tudósítója arról számolt be, hogy a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában gyakori volt a tanárok és a diákok közötti konfliktus. Kedden komolyabb verekedés alakult ki a tanulók között, és amikor a dolgozók közbeavatkoztak, a diákok megfenyegették az intézmény vezetőjét, hogy "ki fogják nyírni".

A támadásról hangfelvétel készült, amelyet az áldozatul esett tanár rögzített. A felek fél órán keresztül beszélgettek, majd a rendőrök elmondása szerint a felvétel alapján a biztonsági őr egyszer csak - 30 másodperc különbséggel - lelőtte a két férfit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×