eur:
404.41
usd:
373.87
bux:
74122.77
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

A sürgősségi ellátás és az onkológia is több pénzhez juthat

Az eddigieknél több pénzhez jut jövőre az egészségbiztosítási kassza - jelentette be az egészségügyi miniszter a Világgazdaság című lap budapesti konferenciáján. Székely Tamás az uniós pályázati pénzek felhasználásáról szólva azt mondta: kiemelt figyelmet fordítanak a sürgősségi betegellátásra és az onkológia fejlesztésére.

Székely Tamás egészségügyi tárcavezető szerint több pénz lesz az egészségbiztosítási kasszában, ha a költségvetési javaslatot elfogadja az Országgyűlés. Azt nem árulta el, hogy mennyivel, és hogy kivel egyeztetett a budapesti fórumot megelőzően, de mint fogalmazott: a többletre ígértet kapott. A konferencia szünetében újságírói kérdésre elmondta: a többletet az egészségügyi szakdolgozók és orvosok bérezésére fordítják.

A miniszter előadásában arról beszélt, hogy uniós forrásból pályázatok útján fejlesztik a háziorvosi, a járóbeteg-, és a kórházi ellátórendszert, azért, hogy a területi ellátási különbségek megszűnjenek. Székely Tamás szólt arról, hogy a jövőben pályázatot írnak ki a mentőállomások korszerűsítésére, orvosi technológiák beszerzésére, és a regionális onkológia fejlesztésére, ezek mellett folytatják az egészségügyi programokat.

A Közös Kincsünk a gyermek elnevezésű nemzeti csecsemő- és gyermekegészségügyi program kapcsán a gyermekellátást biztosító szolgáltatók és intézmények helyzetének stabilizálását tervezik - közölte a tárcavezető. Hozzátette: folytatják a rákellenes programot, és döntés született az onkológiák fejlesztéséről is.

Rendek Vilma, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár megbízott vezetője hangsúlyozta: ahhoz, hogy az OEP valódi biztosítóként működjön, át kell alakítani a rendszerfinanszírozást, fejleszteni kell az informatikát, és az ellenőrzéshez nagyobb létszámra van szükség.

Kiemelte: a 2009-es költségvetésben 80 fős többletlétszámra kértek és kaptak fedezetet. Ebből 40 orvos és 40 pénzügyi-gazdasági szakember, akik a kórházak, rendelők szolgáltatásainak ellenőrzésében vesznek részt - mondta Rendek Vilma.

Székely Tamás egészségügyi miniszter arra számít, hogy az ágazatot érintő törvénymódosításokról az év végéig dönt az Országgyűlés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Élőben az Aranylabda-gála, Párizsból

Élőben az Aranylabda-gála, Párizsból

Párizsban, a France Football díjátadó gáláján átadják az előző labdarúgóidény legkiválóbb szereplőinek a díjakat, különböző kategóriákban. A meghívottak már mind ott vannak a színházteremben, a képek egyikén sem bukkant fel Real Madrid-futballista, azaz a jelek arra mutatnak, a BL-címvédő beváltotta fenyegetését és bojkottálja a programot.

Vámosi Péter az F1-es szezon hajrájáról: még négyen nyerhetnek, de ez Verstappen és Norris között dől majd el

Négy versennyel – és további két sprintfutammal – a szezon zárása előtt megjósolhatatlan, hogy Max Verstappen vagy Lando Norris lesz-e a világbajnok – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. A szakíró szerint még akár a Ferrari is reménykedhet a konstruktőri vb-címben, de nagyon meglepő számára, hogy az olasz istálló nem jelöli ki Charles Leclerc-t kedvezményezett pilótának Carlos Sainzcal szemben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 28. 21:07
×
×
×
×