eur:
404.37
usd:
373.84
bux:
74397.16
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Újabb "sakkozás" kezdődhet a kórházi ágyakkal

Rugalmasabb lesz a járó- és fekvőbeteg-ellátás kapacitáselosztása, módosítják a gyógyszer-gazdaságossági törvényt és a gyógyszerészek doktori címet kapnak - jelentette be az egészségügyi miniszter.

Székely Tamás a kormányszóvivői tájékoztatón elmondta: a kórháztörvény tervezett módosítása alapján a szakellátásban országosan meghirdetik a minimális óraszámokat, amelyeket a fenntartónak biztosítania kell, és maximálják a biztosító által finanszírozott ellátásokat.

Hozzátette: az ellátásszámokat évente újraosztják, amelyre a biztosító tesz javaslatot, a regionális egészségügyi tanácsok pedig ezt véleményezhetik, a döntést azonban a regionális tiszti főorvos hozza meg.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője azt mondta: ma az egészségügyet leginkább a pénztelenség, és a működési zavarok jellemzik.

Címlapról ajánljuk
Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

A versenyképes vállalkozásoknak olykor ki kell lépniük a komfortzónájukból ahhoz, hogy előnybe kerüljenek a piacon – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Parragh László. A Magyar Kereskedelmi és Ipar Kamara elnöke beszélt a Demjén Sándor-program előnyeiről, a vállalkozások problémáiról és a versenyképesség fontosságáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 28. 11:20
×
×
×
×