eur:
404.21
usd:
373.83
bux:
74509.8
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Összehangolják a Szabadság és a Margit híd felújítását

Összehangolja a Szabadság híd rövidesen befejeződő és a Margit híd jövőre kezdődő felújítását a főváros - mondta az InfoRádiónak a városháza kommunikációs igazgatója. Nyáry Krisztián hozzátette: a Szabadság hídon december közepétől már megindulhat a villamosforgalom.

A cél az, hogy minél kevesebb átfedés legyen a Szabadság híd felújításának befejezése és a Margit híd rekonstrukciójának kezdete között - mondta az InfoRádiónak a városháza kommunikációs igazgatója.

Nyáry Krisztián hozzátette: annak kivitelezése, hogy ne legyen olyan időszak, amikor az autósok számára mindkét híd járhatatlan, többek között a közbeszerzési eljárásoktól függ. Ha nem sikerül összehangolni a két híd felújítását, akkor a cél az, hogy csak néhány hétig legyenek egyszerre lezárva az átkelők - mondta.

A kommunikációs igazgató hangsúlyozta: a Szabadság hídon az autós forgalom a kapacitáshoz képest elenyésző, inkább a villamosközlekedés a lényeg, amely már december 20-án elindulhat. Az autósok várhatóan májustól használhatják a hidat.

A Szabadság híd rekonstrukciójára 2006 nyarán 4,9 milliárd forintos költségvetési keretet állapított meg a Fővárosi Közgyűlés, amely csütörtökön dönt arról, hogy további 300 millió forintot tegyen hozzá a költségekhez. Nyáry Krisztián szerint ekkora pótlólagos összegre van szükség a híd köz- és díszkivilágításának kialakítására és a különböző pótmunkákra.

A városháza kommunikációs igazgatója elmondta: a Margit híd felújításának becsült összköltsége 13 milliárd forint lesz, de hogy pontosan mennyibe fognak kerülni a munkálatok, a kivitelezői tender lezárása után derül ki jövő év elején. A tervek szerint a költségekből 6 milliárdot biztosít az Európai Unió.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rusvai Miklós: valószínű, hogy Magyaroszágon is megjelenik a halálos majomvírus-változat

Már Németországban is kimutatták a vírus új változatát, és Rusvai Miklós szerint importált esetek több országban is előfordulhatnak. A virológus arról is beszélt az InfoRádióban, hogy mire kell nagyon figyelniük azoknak, akik üdülni vagy munkavégzés céljából Afrikába utaznak, ahol a megfertőződött betegek 7-8 százaléka életét veszti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Esik az olajár, bizonytalanság a tőzsdéken

Esik az olajár, bizonytalanság a tőzsdéken

Gazdasági adatok szempontjából egy csendes napnak nézünk elébe, előre bejelentett, potenciálisan piacmozgató hírre nem számítunk ma. Többek között a dübörgő gyorsjelentési szezon befolyásolhatja a hangulatot ma a tőzsdéken, az amerikai piacnyitás előtt érkeznek például a nemrég botrányba keveredett McDonald's friss számai. Ami a tőzsdei mozgásokat illeti: Ázsiában jó hangulatban zajlott a kereskedés, Európában óvatos elmozdulások vannak egyelőre, miközben jelentősen beesett az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×