eur:
385.95
usd:
354.89
bux:
69102.5
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Orbán: kérdés, hogy hasznos-e az oroszbarát politika

Magyarországon ma egyoldalú, kiegyensúlyozatlan oroszbarát politika érvényesül. Ez nem illegitim, ám kérdés, hogy "hasznos-e számunkra" - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, egy budapesti energetikai fórumon, amelyen Sólyom László köztársasági elnök azt hangoztatta:. Magyarországon ma a legfontosabb kérdés az, hogy miképpen lehet kielégíteni a jövőbeni energiaigényeket.

A lengyel-magyar szervezésű Energia Fórumon Orbán Viktor kijelentette: Magyarországnak csatlakoznia kellene a lengyelek szabta közép-európai politikához.

A pénzügyi válság kapcsán a Fidesz elnöke elmondta, hogy Magyarország lesz az első olyan ország az unión belül, amelyik megállapodást köt a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) azért, hogy megsegítse a nemzetközi szervezet. Ez azonban szerinte a magyar szuverenitás egy résznek, a gazdasági mozgástér jó részének elvesztésével jár.

Mint mondta, szégyen, hogy idáig jutottunk, s fájdalmas, hogy le kell mondanunk a szuverén döntések egy részéről azért, mert válságba jutottunk.

Magyarországon ma a legfontosabb kérdés az, hogy miképpen lehet kielégíteni a jövőbeni energiaigényeket - mondta a köztársasági elnök a fórumon.

Sólyom László, a harmadik alkalommal megrendezett nemzetközi tanácskozáson elmondta, hogy ez a kérdés jelenleg fontosabb, mint a hatékonyság növelése vagy a takarékosság.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Biztonságpolitikai szakértő: nonszensz, ahogyan Robert Ficó testőrsége reagált

Biztonságpolitikai szakértő: nonszensz, ahogyan Robert Ficó testőrsége reagált

Milyen általánosnak mondható következtetéseket lehet levonni a szerdai szlovákiai merényletből? Valóban történhetett mulasztás a védett személy biztosítása terén? Horváth József biztonságpolitikai szakértőt, nyugállományú vezérőrnagyot, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadóját kérdeztük.

Szakértő: a kampány megkönnyíti a magányos merénylők dolgát

Bár az utóbbi években nem történt politikai merénylet Európában, a magányos elkövetőket nehéz leleplezni. A mostani összeurópai kampány idején azonban a szokásosnál is nagyobb a biztonsági kockázat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
Hamar lendületüket vesztették a tőzsdék

Hamar lendületüket vesztették a tőzsdék

Kedvező nemzetközi hangulattal számolhatunk a mai kereskedés során, hiszen tegnap megérkezett a hét legfontosabb adata, mely szerint az amerikai infláció a vártnál kedvezőbben alakult áprilisban, ennek hatására pedig mindhárom vezető amerikai indexet történelmi csúcsra küldték tegnap. Ezek után az ázsiai piacokon is pozitív hangulat uralkodott, azonban az európai tőzsdéken csak iránykeresés lászik. Itthon az utolsó blue chip is közzétette első negyedéves gyorsjelentését, a Magyar Telekom a bevételek és az EBITDA jelentős növekedéséről, valamint az idei profitvárakozás megemeléséről számolt be - a jelentést követően emelkedik a Telekom árfolyama.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×