eur:
389.39
usd:
361.75
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Megkezdődött a munka az Európai Innovációs és Technológiai Központban

Budapesten jó eséllyel a lágymányosi Infopark és környéke lehet az Európai Innovációs és Technológiai Központ helyszíne - jelentette be az InfoRádiónak Dvorszky László miniszteri megbízott. A Budapesti Műszaki Egyetem tudományos igazgatója hozzátette: az uniós intézmény elindítása után már javában zajlik a nemzetközi tudományos-innovációs közösségek létrehozása az energia, az infokommunikáció és a klímaváltozás területén.

Már van elnöke az Európai Innovációs és Technológiai Központnak, az elnökségi ülések között a feladatok koordinálását végző végrehajtó bizottság azonban még nem alakult meg - tájékoztatta az InfoRádiót Dvorszky László miniszteri megbízott.

A Budapesti Műszaki Egyetem tudományos igazgatója hozzátette: a jövő év közepére létre kell hozni a tudományos és innovációs közösségeket az energetika, az információs és kommunikációs technológia, valamint a klímaváltozás területén.

Dvorszky László közölte: az irányítás - az elnökség és az ahhoz csatlakozó hatvantagú testület - alakulása és feladatainak tervezése folyik, erről folyamatosan tájékoztatni kell José Manuel Barrosót, az Európai Bizottság elnökét.

Megkezdődött már a közösségek szerveződése is - egy-egy ilyen létrejöttéhez legalább tíztagú, egyetemeket és vállalkozásokat összefűző hálózat szükséges. Komoly verseny lesz, hiszen csak egy közösség lehet minden területen. "A válogatott csapat összeállítása folyik" - jegyezte meg az Európai Innovációs és Technológiai Központ miniszteri megbízottja.

Hanganyag: Torda Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×