eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Háromezer dolláros "nyári munka" a petesejt adományozás

Háromezer dolláros "nyári munkaként" magyar nőket kerestek az interneten petesejtdonornak - Indiába - írja a Népszabadság. Az "adomány" itthon is elkelne, hiszen van, aki hét éve vár a lehetőségre, pénzt azonban legálisan nem kínálhat érte.

Magyarországon tilos a nyílt adományozás is, hacsak nem rokonokról van szó, nemhogy még pénzt is adjanak-kapjanak a petesejtért. Indiában viszont a 21-33 év közötti korban lévő lányok szabadon eladhatják a petesejtjeiket. Az árfolyam 20-40 ezer rúpia (vagyis 400-800 ezer forint) között szóródik,. Az indiai klinikák Európából "hozott" donorral is elvégzik a beültetést, méghozzá olcsón. Angliában a lombikbeavatkozás teljes költsége, gyógyszerekkel, támogatás nélkül a tízmillió forintos összeget is meghaladhatja.

A pénzpiaci válság ellenére a szakmai szervezetek kitartanak amellett, hogy az egészségügyi dolgozóknak legalább 20-30 százalékos béremelést kell biztosítani jövőre - olvasható még a lapban. Szerintük enélkül az ágazat újabb nagy lépést tenne a katasztrófa felé. Ilyen mértékű béremelésre azonban szinte semmi esély, ezt a 2009-es költségvetés eredeti tervezetéből sem lehetett kiolvasni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×