eur:
389.28
usd:
363.02
bux:
67903.7
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A sebességmérésnél különbséget tesznek a járműkategóriák között

A szabálytalankodókat, a gyorshajtókat, a lejárt zöldkártyával, forgalmival közlekedőket, és a súlykorlátot átlépő kamionokat is látná az informatikai rendszer, amelyet teljes körűen 2010-ben helyezne üzembe a Nemzeti Közlekedési Hatóság - írja a Népszabadság.

A kamerák és a hozzájuk kapcsolódó adatfeldolgozási rendszerek sokkal hatékonyabbak lesznek minden eddigi ellenőrzésnél, a 19 autópályát látó kamerák felvételeit a hatóság a saját és a valamennyi hazai gépjármű adatait tartalmazó adatbázissal is összeveti. A leendő rendszer a sebességmérésnél is különbséget tesz majd a járműkategóriák között. A kamionosok feltehetően nem örülnek majd annak, hogy a hétvégi forgalomkorlátozás betartatásában sem lesz pardon.

Többen is arra figyelmeztetnek, hogy nem szabad alábecsülni a globális pénzügyi válság térségünkre gyakorolt hatását - írja a Magyar Nemzet. A kelet- közép-európai régió kilátásaival kapcsolatban kedvezőtlen előrejelzést adott tegnap a Standard and Poor's, amely rámutat: aggodalomra ad okot a magyar háztartások igen gyors deviza-eladósodása, amely egy esetleges forintgyengüléskor fedezetlen adósságokat jelentene. Vanek Balázs, az Atradius Hitelbiztosító magyarországi vezetője szerint a növekvő kockázatok miatt idehaza mindenképp a hitelek drágulására kell számítani, ám ez nemcsak a vállalati, hanem a lakossági szektort is érinteni fogja. Ez pedig azt eredményezi, hogy a hazai fogyasztás még inkább visszaesik, a kis- és közepes vállalkozások piaca pedig tovább apad.

Csaknem 1,2 millióan kaptak, illetve kapnak október végéig egy levelet az APEH-től, amelyben adófolyószámlájukról tájékoztatja őket az adóhivatal - olvasható az index.hu-n. Azoknak a postaládájában lesz levél, akik tavaly év végén legalább 1000 forinttal tartoztak az állami adóhatóságnak, illetve késedelmi pótlékot szabott ki rájuk az adóhivatal. A hatóság illetékesei sem titkolták, hogy nézeteltérések, hibák előfordulhatnak, de a vitatott ügyek mielőbbi megoldásában kérik az érintettek közreműködését. Telefonálás, illetve az ügyfélszolgálatok személyes felkeresése helyett célravezetőbb, ha egy levelet küldenek az APEH-nek azok, akik szerint valami nem stimmel az értesítéssel.

A Világgazdaság azt írja, hogy rövid pórázra fogná a kormány jövőre a tárcákat: a hétfőn a T. Ház elé kerülő költségvetési törvényjavaslat komoly tételeket faragna le a legtöbb fejezet finanszírozási keretéből. Az utóbbi hetekben heves viták zajlottak az államigazgatáson belül a 2009-es támogatások mértékéről, a tárcák ugyanis több mint 400 milliárd forintos többletigénnyel rukkoltak elő. Legalábbis ez derül ki a lap birtokába került kormányzati feljegyzésekből. A küzdelem országgyűlési módosító javaslatok formájában folytatódhat.

A Napi Gazdaság arról tudósít, hogy az Egészségügyi Világszervezet és az ENSZ gyermekszervezete, az UNICEF élesen elítélte, hogy egyes kínai tejipari vállalatok szándékosan szennyezték kisgyermekek által is fogyasztott termékeiket. Ezzel egyidejűleg az Európai Bizottság úgy határozott, hogy mától megszigorítja a tejport tartalmazó kínai élelmiszerek ellenőrzését. Több tucat ázsiai ország után Európában elsőként Franciaország visszavonatta a boltokból a kínai tejtermékeket, illetve betiltotta az importjukat.

2001 óta nem látott mértékben, közel 3,7 százalékkal csökkentek a reklámköltések az Egyesült Államokban a második negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva - írja a portfolio.hu. A TNS Media Intelligence prognózisai szerint az év második fele még az olimpiai játékok és az elnökválasztás ellenére sem hoz várhatóan fordulatot. A második negyedévben kiugró növekedést az internetes reklámköltések mutattak, amelyek több mint százalékkal gyarapodtak, az újságokban elhelyezett és a rádiós reklámokra fordított összegek viszont erőteljesen visszaestek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
ATACMS-rakétákat lőttek ki Luhanszkra, támadás érte Odesszát - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS-rakétákat lőttek ki Luhanszkra, támadás érte Odesszát - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×