eur:
389.4
usd:
363.93
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A Fidesz bemutatta a telefonbeszélgetéseket - hallgassa meg!

Nem igazolják a titkosszolgálati tárca nélküli miniszter, valamint a szocialista politikusok Fidesszel szemben megfogalmazott állításait azok a hangfelvételek, amelyeket Szilvásy György adott át a nemzetbiztonsági bizottságnak. Az MSZP továbbra is Demeter Ervin fideszes képviselő politikai felelősségéről beszél. Mindeközben Almássy Kornél visszalépett MDF-es elnökjelölt újra megszólalt, és azt mondta: őt, családját, barátait, valamint munkatársait is megfenyegette a titkosszolgálat, közvetlenül azután, hogy elkezdte firtatni pártja és az MSZP-től nem túl távol álló Tisztelet Társaságának kapcsolatát.

A szocialisták csütörtök reggel rapid módon szerették volna összehívni az Országgyűlés alkotmányügyi és nemzetbiztonsági bizottságának együttes ülését, ahol ezúttal is a titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli minisztert hallgatták volna meg, pontosabban a Szilvásy György által bemutatott bizonyítékokat. A tanácskozás összehívását az MSZP-n kívül egyik parlamenti párt sem támogatta, így a titokminiszter csak a kormánypárti képviselőkkel konzultált.

"Ami itt van, az nem jogállam"

Gulyás József, az alkotmányügyi bizottság szabad demokrata tagja úgy vélte, "ami itt van, az nem jogállam", ahogyan pedig ezt az ügyet a politika és az érintett nyomozószervek kezelik, az méltatlan a Magyar Köztársaság normáihoz. Az SZDSZ-es képviselő szerint nem kellene politikai felhangot adni az ügynek, míg az kényes kérdés, hogy a nyilvánosság előtt kell-e kezelni az esetet.

Tóth Károly és a nemzetbiztonsági bizottság többi szocialista tagja lényegében megismételte Szilvásy György elmúlt napokban tett nyilatkozatait, és a hangfelvételek alapján igazoltnak vélték azt az állítást, hogy egy árnyék-titkosszolgálat jött létre.

Össze nem tartozó történetek egymásba mosása, politikai célokra használt titkosszolgálat, egy biztonsági cég démonizálása - Horváth József, az UD Zrt. vezetője az Origónak adott interjújában így foglalta össze azt, hogy szerinte mik játszottak szerepet az elmúlt napok politikai botrányában.

Laborcról érdeklődött Demeter

A Fidesz sajtótájékoztatón mutatta be azokat a hangfelvételeket, amelyeket Szilvásy György adott át a nemzetbiztonsági bizottság tagjainak, és politikusaik is szerepelnek benne. A felvételek többsége időpontok, találkozók egyeztetéséről szól.

Az egyik bejátszáson Demeter Ervin volt titokminiszter azután érdeklődik közeli ismerősétől, Horváth Józseftől, a Nemzetbiztonsági Hivatal nyugalmazott főigazgató-helyettesétől, az UD Zrt. egyik tulajdonosától, hogy Laborc Sándor, a hivatal jelenlegi főigazgatója gyakran utazik-e Moszkvába?

A hangfelvételekből kiderül, hogy fideszes politikusok nem adtak feladatot senkinek a megfigyelésére. Répássy Róbert az InfoRádiónak azt mondta: felszólítják Szilvássy Györgyöt, hogy azonnal távozzon a közéletből. A Fidesz egyúttal feljelentést tesz hivatali hatalommal való visszaélés és hivatalos személy által elkövetett jogosulatlan adatkezelés miatt.

Kiderült az is, hogy a nyilvánosságra hozott felvételek között van az is, amellyel Dávid Ibolya szeptember 12-én lényegében kirobbantotta a botrányt. Ezzel együtt sem Tóth Károly szocialista politikus, sem Dávid Ibolya, az MDF elnöke nem válaszolt arra a kérdésre, hogy utóbbi kitől kapta a felvételeket, és miért pont az elnökjelöléssel foglalkozó választmányi ülés előtt egy nappal hozta nyilvánosságra.

Almássyt és családját is megfenyegették

Mindeközben Almássy Kornél visszalépett MDF-es elnökjelölt újra megszólalt, és azt mondta: őt, családját, barátait, valamint munkatársait is megfenyegette a titkosszolgálat, közvetlenül azután, hogy elkezdte firtatni pártja és az MSZP-től nem túl távol álló Tisztelet Társaságának kapcsolatát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×