eur:
390.66
usd:
366.12
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Szabadlábon védekezhetnek a szombat este előállított rendbontók

Tizenöt tüntetőt állított elő a rendőrség szombat este a fővárosban. A Hősök teréről indult szélsőjobboldali demonstrálók a Szabadság téren Molotov-koktélokkal támadták a rendőröket. 2 ezer rendőr vett részt a tegnapi demonstrációk biztosításában, öten megsérültek - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Összesen 15 embert állítottak elő a szombat esti tüntetések és rendbontások során - mondta az InfoRádiónak a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője, hozzátéve: többségüket a Szabadság térről és a Bajcsy-Zsilinszky útról gyűjtötték be.

Tafferner Éva elmondta: az előállítottakat biztonságra veszélyes eszközök birtoklásával, tiltott önkényuralmi jelkép viselésével, hivatalos személy elleni erőszak elkövetésével és garázdasággal vádolják, de szabadlábon védekezhetnek.

A szóvivő elmondta azt is: a szombat esti rendezvényeket kétezer rendőr biztosította, közülük öten sérültek meg könnyebben.

Az MTI-nek hozzátette: a rendbontók felgyújtottak egy rendőrautót, egy másik gépjárművet pedig feltörtek, és elvittek 11 védőpajzsot.

Szombat este 18.30 körül indult az oszlatás a Szabadság téren az Andrásssy és a Bajcsy-Zsilinszky út irányába. A szóvivő közölte: egy órára volt szükség, hogy a belvárosban helyreálljon a rend, és este fél 8 magasságában a közlekedés is elindulhatott az érintett szakaszokon.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×