eur:
390.65
usd:
366.11
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Hétfőn nyújtja be a kormány a Robin Hood-adót

Hétfőn nyújtja be a kormány az Országgyűlésnek a távhő-támogatásról szóló törvényjavaslatot. A távirati iroda információi szerint az indítványban a távhő-kompenzáció rendszere, a támogatási lehetőségek, valamint az energiaszolgáltatók megadóztatása szerepel.

A javaslat szerint az úgynevezett Robin Hood-adót 2010 decemberéig kellene fizetnie az energiaszektorban működő vállalkozásoknak. Az MTI úgy tudja: mindenki kap távhő-támogatást, aki távfűtött lakásban él.

Ahol az öregségi nyugdíj minimum 3 és félszeresénél több a jövedelem - ez a legmagasabb kategória, akik eddig nem kaptak kompenzációt - ott fix összegű lesz a támogatás, lakásonként 1.150 forint.

A másik négy kategóriában - amelyeket szintén az öregségi nyugdíj minimumhoz viszonyítanak - a fogyasztástól függ majd a támogatás mértéke.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Tv2 Tények című műsorában azt mondta: a támogatás után a két alsó jövedelmi kategóriába tartozóknak már október 15-tol csökkenhet pár százalékkal a távfűtési díja.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője ugyanakkor úgy vélte: a szolgáltatók a rájuk kivetett adót a lakosságra terhelik majd, ami például magasabb villanyszámlát jelenthet.

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×