eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 19. szombat Nándor

Szakmunkás-ösztöndíjprogram indulhat jövőre

Az ösztöndíjprogramot, valamint a szakoktatók fizetésemelését támogatták a többi között a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottságok elnökei és társelnökei a kormány képviselőivel folytatott egyeztetésen a Parlamentben.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Megegyezés című írásának több pontjával is egyetértettek a Regionális Fejlesztési és Képzési bizottságok elnökei és társelnökei - mondta Simon Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára az egyeztetés után.

A bizottságok elnökei például támogatták a hiányszakmák területén kezdeményezett szakmunkás ösztöndíjak programját. Simon Gábor szerint várhatóan 2009-től vezethetik be ezt a programot.

Simon Gábor hangsúlyozta, hogy a fejlesztési és képzési bizottságok képviselői egyetértettek a kormányzat képviselőivel abban is, hogy egy keresletvezérelt és a munkaerőpiac valós elvárásainak megfelelő szakképzési rendszert alakítsanak ki Magyarországon.

Ehhez kapcsolódik az Országos Képzési Jegyzék átalakítása, mivel ez teszi lehetővé, hogy olyan minőségi tartalmakat adjanak át a szakképzésben, ami javíthatja a képzések színvonalát.

Az államtitkár kitért arra is, hogy nemrég egy elavult munkaügyi miniszteri rendelet módosításával lehetővé tették, hogy a felnőttképzésben valóban az elhelyezkedést biztosító szakmákhoz adjanak támogatást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×